MARINKO SE KRSTIO NA OSTROGU 20 DANA PRED SMRT: Pretužna ispovest kuma pokojnog glumca (INFO)

glumci

Printskrin: Youtube/Srdjan Pavicevic, Facebook/Dusan Kovacevic

Nisam ga pitao zašto je želeo to da uradi sada. Sam mi je rekao da je osetio potrebu da se krsti. Nismo razgovarali o njegovoj bolesti. To nije želeo, nismo razmišljali o kraju – priča Dušan Kovačević, prijatelj i kum pokojnog glumca

Dušan Kovačević, prijatelj i glumac pokojnog Marinka Madžgalja, otkrio je da je početkom marta glumac primio svetu tajnu krštenja pod crnogorskim manastirom Ostrog, samo dvadeset dana pred svoju smrt.

Iscrpljen, bled i bolestan, početkom marta je sa svojim najboljim prijateljem, crnogorskim glumcem Dušanom Kovačevićem, otišao pod Ostrog rešivši da se krsti, piše Informer.

[adsenseyu1]

Svi smo verovali da će se dogoditi neko čudo, da će nam Bog u tome pomoći. Pre dvadesetak dana Maki me je pozvao i rekao mi je da želi da mu budem kršteni kum. To je za mene bila velika privilegija. Nisam bio kršten, pa sam prvo ja morao da primim svetu tajnu da bih bio njegov kum. Krstio sam ga pod Ostrogom– priča Kovačević.

Printskrin: Youtube/Ket Tub

Nije želeo da ga pita šta ga je navelo da se krsti u 37. godini.

Nisam ga pitao zašto je želeo to da uradi sada. Kada je hteo da priča o nečemu, Marinko bi to radio sam, niko nije morao da ga tera. Kad ne želi o nečemu da govori, jednostavno neće. Sam mi je rekao da je osetio potrebu da se krsti. Nismo razgovarali o njegovoj bolesti. To nije želeo, nismo razmišljali o kraju. Pričali smo o planovima, šta je sve pred nama i koje ćemo još snove ostvariti.

Fotografije koje su napravili posle krštenja će zauvek čuvati kao veliku dragocenost.

[adsenseyu1]

Nikada ne bih dozvolio da se te naše privatne fotografije objave. Mnogo se fizički promenio. Delovao je nekako umorno, iscrpljeno. Želim da ga ljudi pamte onakvog kakav je bio, lep, veseo, nasmejan, pun života. Na kraju, nažalost, nije tako izgledao – priča Dušan, pa dodaje:

GLUMCI

Printskrin: Youtube/Srdjan Pavicevic, Facebook/Dusan Kovacevic

Znam da ga sada čuvaju anđeli i da će tamo, kao i svuda pre, napraviti dobru atmosferu. Neka sada i oni malo osete kako je dobro imati ga. Uostalom, i on zna da se jednog dana moramo ponovo sresti.

Komemoracija povodom smrti Marinka Madžgalja održaće se u utorak 29. marta u 11 sati na Velikoj sceni “Mira Trailović” Ateljea 212 u Beogradu. Sahrana će biti istog dana na Novom bežanijskom groblju u 15 sati.