MAĐARSKA – ISTINSKI HEROJ ZA SRBIJU! Ovo je NEISPRIČANA priča iz BOMBARDOVANJA koju NATO krije kao ZMIJA NOGE

NATO

Foto montaža: Dnevne.rs/Pixabay/Instagram

Prošlo je 20 godina od početka bombardovanja SRJ a koje je trajalo punih 78 dana. Ipak istinski heroj za Srbe i Srbiju, mora da bude Mađarska!

Mnogi će se sada pitati zašto Mađarska? I ona je bila članica NATO u vreme kada su bombarderi alijanse zasipali Srbiju osiromašenim uranijumom i kasetnim bombama.

Tačno, Mađarska je bila deo NATO i tada, međutim ono što malo ko u Srbiji zna ili pamti je da naš sused 1999. godine nije dozvolio korišćenje svoje teritorije i vazdušnog prostora alijansi za agresiju na Srbiju!

Združenu agresiju na SR Jugoslaviju izvršile su sledeće države, članice NATO: Belgija, Holandija, Danska, Češka, Francuska, Nemačka, Italija, Španija, Turska, Kanada, Velika Britanija, Norveška, Poljska, Portugal i Sjedinjene Američke Države.

Prve države koje su NATO-u dali svoje teritorije za napad na Jugoslaviju bile su Hrvatska i Slovenija, koje tada nisu bile deo ovog vojnog saveza.

IGOR JURIĆ BRUTALNO ISKREN: Ako vam sutra starija osoba zavede maloletnu ćerku, setite se ovog čoveka i onoga što ste podržali”

Međutim Mađarska koja je postala članica pred samo bombardovanje Jugoslavije, tačnije 12. marta 1999. godine nije dozvolila upotrebu svoje teritorije za napad na Srbiju.

eksplozija

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Zbog te odluke Evropa je često kritikovala Budimpeštu da ne radi dovoljno na proširenju mira i stabilnosti u regionu, a čak su i ostale članice tražile od Havijera Solane da se kazni ovakvo ponašanje Mađarske.

(Dnevne.rs/izvor: Espreso.rs)

6 Comments on "MAĐARSKA – ISTINSKI HEROJ ZA SRBIJU! Ovo je NEISPRIČANA priča iz BOMBARDOVANJA koju NATO krije kao ZMIJA NOGE"

  1. Da li ste ispustili da je jedan avaks stalno leteo iznad madjarske i kordinisao akcije agresije.Komandni centar leteo 24 casa dnevno iznad madjarske a vi prosipate fore da nisu ucestvovali u agresiji.
    MOZAK AGRESIJE BIO JE U VAZDUSNOM PROSTORU MADJARSKE, KOGA VI VUCETE ZA NOS.

  2. A sta da kazemo za 1848 i 1941 ? Imate li vi pameti? Oni su odbili bombardovanje zbog straha za sudbinu svojih sunarodnika u Vojvodini.Nije motiv volenje srbije kako se ovde zeli prikazati.A za gornje godine cirajte arhive

  3. Nije istina. Iz Subotice sam. Gledali smo ih lada kruže iznad Mađarske, po nekoliko aviona. Po danu su se lepo videli tragovi koje na nebu ostavljaju. Kruže pa krenu na jug. I avion koji je bombardovao obalu Palića je odleteo u Mađarsku. I noću su se videli na nebu, i u dolasku i u odlasku.

  4. Ovo nije istina. Doletali su avioni iz njihovog prostora, još kako.

  5. BRAVO za MADJARE! A Hrvatima i Slovencima pamtiti i nepropustiti im vratiti.

  6. Boze Pijanovic | 29. marta 2019. at 20:55 |

    NIJE ISTINA!!! MADJARSKA JE USTUPILA NATOU SVOJE AERODROME DA BOBADIRAJU SRBIJU

Comments are closed.