Lejdi Dajana bi danas napunila 55 godina: Stravične tajne neprežaljene princeze! (INFO)

princeza

Foto: AP /Tanjug

U braku je bila veoma nezadovoljna, patila je od bulimije, a čak je i nekoliko puta pokušala da sebi oduzme život

Pre tačno 55 godina, na današnji dan se rodilaDajana Spenser, svima poznatija kao princeza od Velsa.
Rođena je kao treća ćerka grofa Spensera, koji je osmi potomak grofovske porodice. Želela je da bude balerina, ali joj se taj san, kao i mnogi drugi, nije ostvario.

[adsenseyu6] —Nakon udaje za 12 godina starijeg princa Čarlsa29. jula 1981. godine, lejdi Di je postalamiljenica nacije i “kraljica srca” , kako su je nazvali Britanci. Dajana je prvog sina Vilijamarodila 21. juna 1982. u bolnici Sent Meri, čime je prekinula tradicijom – da se prestolonaslednici rađaju u Bakingemskoj palati.Drugog sina Harija rodila je 15. septembra 1984. U braku je bila veoma nezadovoljna, patila je od bulimije, a čak je i nekoliko puta pokušala dasebi oduzme život.

U intervjuu koji je Dajana dala svom profesoru Piteru Setelenu, otkrivene su mnoge tajne pokojne princeze. Tada je priznala da jezaljubljena u jednog člana osoblja, kraljevskog policajca, Barija Manakija. Ne samo što je dobio otkaz kada je skandal otkriven, već je i nastradao u saobraćajnoj nesreći 1987. godine. Dajana je bila ubeđena da je njen ljubavnik likvidiran.

Takođe je u intervjuu rekla da je bila kod kraljice Elizabete 1986. godine da traži pomoć nakon što je saznala da je Čarls nastavio da se viđa sa Kamilom Parker, svojom velikom ljubavi. Kraljica joj je odgovorila: “Ne znam šta bi trebalo da uradite. Čarls je očajan.” Pre susreta sa kraljicom presekla je sebi vene, a u trudnoći sa Vilijamom bacila se niz stepenice Bakingemske palate. Dajana i Čarls su se razveli 2. novembra 1996. godine.

Nakon Čarlsa, princeza je ponovo pronašla veliku ljubav i verila se sa Dodijem Al Fajedom. Kobne noći kada su poginuli u pariskom tunelu Alma, kamere hotela Ric snimile su ih kako bezbrižno izlaze i kreću se ka Dajaninom mercedesu. Niko nije mogao ni da pretpostavi da će taj 31. avgust 1997. godine biti poslednji dan njihovog života. Kako su lekari saopštili, Dajana je preminula od unutrašnjeg krvarenja prouzrokovanog jakim povredama grudnog koša.

Smrt Dajane i Dodija ostaje obavijena velom tajne svih ovih godina. Prvi optuženi bili su paparaci koji su ih u stopu pratili i nisu im pomogli nakon nesreće, već su nastavili da fotografišu. Nakon toga sumnja je pala na vozača koji je navodno bio pijan. Sumnja se i na britansku obaveštajnu službu kojoj nije odgovarala veza princeze sa muslimanom. Takođe je misterija i beli Fijat uno koji je u tunelu okrznuo auto u kom su bili Dajana i Dodi, a nakon toga je nestao sa mesta nesreće.

Princeza Dajana sahranjena je 6. septembra 1997. uz sve kraljevske počasti na porodičnom imanju Spenserovih.

Zahvaljujući svom ženstvenom i elegantnom stilu ostala je upamćena kao prava ikona stila koja je plenila pažnju prilikom svakog pojavljivanja u javnosti ili službenog putovanja.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Izvor: stil.kurir.rs)