LAZANSKI: Posle ove KOMANDO akcije na KiM, sve zavisi samo od jedne stvari!

Miroslav

Foto: Tanjug

Na vest da su pripadnici ROSU upali rano jutros sa više vozila u severni deo Kosovske Mitrovice i uhapsili četiri osobe srpske nacionalnosti, reagovao je i spoljnopolitički komentator, kolumnista Sputnjika i dobar poznavalac bezbednosnih prilika na Kosovu i Metohiji, Miroslav Lazanski.

„Imam informacije da je jedna jedinica ROSU ušla u Severnu Mitrovicu i uhapsila dvojicu Srba, koji su, kako navode moji izvori, bivše pripadnike KBS-a. U Severnoj Mitrovici uključene su sirene za uzbunu, građani su veoma uznemireni, izašli su na ulice“, kaže Lazanski.

Podsetimo, jutros su racije izvršene na još nekoliko lokacija u gradu, a gradonačelnik Goran Rakić je rekao da će biti formiran krizni štab i da će o narednima akcijama Srba biti obaveštena javnost.

„Ja lično za sada nemam nikakvu novu informaciju da li su druge jedinice krenule ka jezeru Gazivode, ili prema adminstrativnoj liniji sa Srbijom.

Ovo je bila jedna komando akcija, kidnapovanje ljudi. Pretpostavljam da su došli iz Južne Mitrovice gde su, prema informacijama koje imamo od juče, gomilali snage KBS-a“, kaže Lazanski za Sputnjik.

“Dragiši su puške uperili u glavu, ćerka se tresla od straha!” Strašna ispovest supruge uhapšenog Srbina sa Kosova

Upitan koje mogućnosti država Srbija u datim okolnostima ima i kako bi mogla da reaguje, kolumnista Sputnjika kaže:

„Za sada jedino znamo da je najmanje jedan od uhapšenih bivši pripadnik KBS-a. Zašto je uhapšen baš on, kako i zašto je akcija izvedena baš na ovaj način, još nam nije poznato. Činjenice su samo da su pripadnici ROSU ušli i uhapsili dvojicu Srba. Videćemo da li će oni ostati tu gde su, da li će krenuti negde dalje, od toga sada sve zavisi. Pre bilo kakve reakcije Srbije kao države, moguća je, naravno, akcija samoorganizovanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. U svakom slučaju, moramo da sačekamo podrobnije podatke koji će, siguran sam, stizati u narednim minutima i satima“, zaključuje Miroslav Lazanski.

“Brutalno tuku Srbe puškama” Narod UZNEMIREN zbog upada Rosu u Severnu Mitrovicu

Pripadnici ROSU uhapsili su rano jutros četiri osobe. Portparol tzv. kosovske policije izjavio Daut Hodžaj izjavio je da su oni uhapšeni u okviru istrage o ubistvu Olivera Ivanovića.

(Dnevne.rs/Izvor: Sputnjik)