LAZANSKI O NOVOM KOMANDANTU BONDSTILA: Nik Dučić priseti se svog porekla možda ponekad, u snu!

komandant

Foto: Fejsbuk

Vojno politički komentator “Politike” Miroslav Lazanski kaže da imenovanje Nik Dučića, Amerikanca srpskog porekla, “neće doneti ništa” bolju situaciju po Srbe.

– Nik Dučić je američki građanin, američki oficir i zastupa ono što komanda američkih snaga njemu naređuje i to izvršava. To što je on poreklom Srbin nema apsolutno nikakve veze sa njegovim ponašanjem na terenu, niti će on svoje ponašanje prilagoditi tome – kaže Lazanski.

Komentarišući Dučićevu karijeru, Lazanski ocenjuje da je reč o standardnoj karijeri oficira u američkim oružanim snagama.

– Oni koji misle da je to što je on srpskog porekla neka prednost Srba na Kosovu ili prednost nama u Beogradu su naivni. Američki oficiri su, pre svega, američki oficiri i nikakve veze nema kojeg su oni porekla. Uostalom, 1999. godine u Jadranu su bili američki amfibijski brodovi. Komandant marinaca, marinske jedinice koja je bila na desantnom nosaču helikoptera, bio je pukovnik Karamarković – Srbin. Ali to nema blage veze za nekim našim hipotetičkim očekivanjima. Mi se svi radujemo kad je neko našeg porekla…. Zaboravite te iluzije! – kaže Lazanski.

JASNA PORUKA VLADIMIRA PUTINA: Rusija će staviti veto na formiranje vojske takozvane države Kosovo

On podseća da ima još primera iz Srbije da je neki visoki zapadni vojni zvaničnik bio srpskog porekla.

– Imali ste pomoćnika vojnog izaslanika Amerike u Ambasadi SAD, isto Srbina – i on se ponašao kao i svaki drugi Amerikanac. Moramo biti svesni da su američki oficiri srpskog porekla, pre svega to – Amerikanci! Svog porekla se možda prisete ponekad, u snu.

ŠESTOGODIŠNJI PLAN VLADIMIRA PUTINA ZA SRBIJU: Saradnja u najmanje sedam STRATEŠKIH OBLASTI!

-U realnom životu, u aktivnostima koje obavljaju profesionalno, to nema nikakve veze. Ako gledamo istorijat unazad pedesetak godina, videćete Srbe – američke oficire – na raznim funkcijama, koji nisu pokazivali apsolutno nikakvu vrstu naklonosti prema Jugoslaviji ili Srbiji – kaže Lazanski za Sputnjik.

(Dnevne.rs/Pravda.rs/Izvor: rs.sputniknews.com/republika)

1 Comment on "LAZANSKI O NOVOM KOMANDANTU BONDSTILA: Nik Dučić priseti se svog porekla možda ponekad, u snu!"

  1. Тако сам и мислила, и логично је. Па, ипак је СрбИН…

Comments are closed.