LAZANSKI: Amerikanci su došli na Kosovo da tamo i ostanu

analitičar

Foto: printscreen/youtube

Vojno-politički komentator Miroslav Lazanski kaže da Srbija neće dozvoliti da se Oluja ponovi, i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić čini sve da do toga ne dođe.

– Predsednik Vučić je rekao da nećemo da dozvolimo novu Oluju, niko neće proterivati Srbe. Generalni sekretar NATO-a je rekao da bilo kakav pokret “kosovske vojske” na sever Kosova mora da odobri general KFOR-a – rekao je Lazanski, dodavši da ukoliko oni ne spreče takve namere, onda to, kaže Lazanski, mora Srbija da učini. Prema njegovim rečima, Amerikanci su došli na Kosovo da tamo i ostanu, tako da, kaže Lazanski, teško da će njihove pretnje prema Prištini da se ispune.

– Njima je Kosovo potrebno. Oni su se potrudili da dođu. Ne pada im na kraj pameti da odu sa prostora KiM – objašnjava Lazanski, naglašavajući da su Amerikanci tamo da bi ostali.

– Kada oni dođu negde posle rata, oni tu i ostaju.

– Oni to pokušavaju mirno i fino. Moguće je da se tiho, preko noći samo pojave na administrativnoj liniji – kaže Lazanski, pitajući se kako će onda reagovati evropski i svetski zvaničnici.

Na tradicionalnom karnevalu u Kaštelima blizu Splita, spaljena je velika lutka sa likom predstavnika Srba u Hrvatskoj Milorada Pupovca. Maškare su tom prilikom uzvikivale: “Pupovac se pretvorio u pepeo.” Međutim, to nije sve. Učesnici karnevala su u potpunosti rekonstruisali nedavni nemili događaj u Splitu, kada su vaterpolisti Crvene zvezde bili napadnuti. Lazanski kaže da je činjenica da u Hrvatskoj i dalje vlada loša klima.

– Oni to pokrivaju sezonu Maškara. Sirotog Pupovca su spaljivali i to je sada idealna prilika da kaže da on u toj vladi neće da parcipira. Loša je klima u Hrvatskoj. Splićani su inače uvek karakteristični, kada je neki cirkus ili neko ludo dešavanje, oni se uvek okupe – komentariše Lazanski, podsećajući da ova situacija nije prva.

– Ranije se nije toliko pisalo o tome. Zvezda kada je gostovala u Maksimiru, dešavalo se da Janjevci skandiraju, a iz Zagreba samo mirno tapšu. Deo javnosti se trudi da se ne eksponira, dok sa druge strane imate radikalnu klimu – kaže Lazanski kometarišući nedavna dešavanja u Hrvatkoj.

LILE SU MU SUZE DOK SU GA ISKLJUČIVALI SA APARATA: Udovica muzičara koji je poginuo sa Šabanom otkrila detalje od kojih se LEDI KRV!

On kaže da emisija “Lijepom našom” snimljenoj u Rijeci koja je tematski bila posvećena karnevalu, neko sa televizije je procenio da je poželjno da se u emisiji nastupaju pevači obučeni u nacističkim uniformama i šlemovima.

– Oni misle da je to neka vrsta ismejavanja svega toga. Činjenica da EU mora da čuje o takvim dešavanjima. Hrvatska ima ozbiljan problem, jer oni imaju nedorečen stav prema NDH – objašnajva Lazanski, dodajući da su slične situacije bile i u Baltičkim zemljama gde se takođe, na određen način, slavi nacizam.

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas, Informer)