KRIZA NA KOSMETU – Haradinaj: Želim sever Kosova; Đurić Tačiju: Pretrnuli smo, što ste požurili da se povučete (INFO)

Kosovo

Foto: Tanjug/AP

Situacija na Kosovu i Metohiji je mirna, ali i dalje napeta. Kako navodi predsednik opštine Leposavić Zoran Todić, Srbi nisu uplašeni, ali su uznemireni posle hapšenja Marka Đurića

ituacija na Kosovu i Metohiji je mirna, ali i dalje napeta. Kako navodi predsednik opštine Leposavić Zoran Todić, Srbi nisu uplašeni, ali su uznemireni posle hapšenja Marka Đurića u ponedeljak i brutalnog ophođenja pripadnika jedinica ROSU prema njemu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u sredu sa prvim čovekom Rusije Vladimirom Putinom

Putin je rekao Vučiću da Rusija pomno prati događaje na KiM, da snažno osuđuje akcije Prištine i nasilje nad srpskim narodom.

Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj kaže da njegov izostanak reakcije u ponedeljak, kada je u Kosovskoj Mitrovici

uhapšen direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, nije znak ravnodušnosti i tvrdi da je veoma ozbiljno shvatio tu situaciju.

“Shvatio sam to veoma ozbiljno, bila je osetljiva situacija. Sreća je da nije bilo žrtava. To je dobro, moglo je da bude gore”,

rekao je Haradinaj u intervjuu za emisiju “Rubikon” na prištinskoj televiziji KTV.

JOŠ DVE ZEMLJE SE PRIDRUŽILE ŠPANIJI: Ove 3 države članice EU upozoravaju da neće učestvovati na samitu EU-ZB, planiranom za 17. maj, gde se Kosovo “tretira kao država (INFO)

Povodom kritika prištinskih medija što se nije oglašavao povodom hapšenja Đurića, Haradinaj je rekao da se na to odlučio jer su tog dana “mnogi drugi govorili”, prenela je prištinska “Gazeta Ekspres”.

“To puni medije”, istakao je Haradinaj navodeći i da “neko mora i da radi”.

(Dnevne.rs/ Novosti/Agencije)