KRITIKOVALA AMERIKU: Argentinska predsednica svojim govorom ‘zapalila’ svet

Kristina-Fernandez

Foto: Getty Images

Ovde smo bili pre godinu dana i tada je kao „teroristički režim“ označena vlada sirijskog predsednika Asada, a podržani su pobunjenici u Siriji, koji su predstavljeni kao „revolucionari“. Danas smo zajedno kako bismo iskorenili baš te revolucionare za koje se ispostavilo da su teroristi – izjavila je argentinska predsednica Kristine Fernandez na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Većina međunarodnih televizijskih kanala obustavila je prenos i prevod govora predsednice Argentine Kristine Fernandez na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku, nakon što je žestoko kritikovala SAD i njihove saveznike zbog rata sa ISIL-om.

[adsenseyu5]

Pre samo mesec dana Argentina je bila prisiljena da proglasi bankrot zbog presude jednog američkog suda, podseća portal “Direktno.hr”.

Uprkos prekida prenosa, glavne tačke njenog govora dospele su u medije preko društvenih mreža.

Ovde smo bili pre godinu dana, i tada je kao “teroristički režim” označena vlada sirijskog predsednika Asada, a podržani su pobunjenici u Siriji, koji su predstavljeni kao “revolucionari”. Danas smo zajedno kako bismo iskorenili baš te revolucionare za koje se ispostavilo da su teroristi – naglasila je Fernandezova.

Podsetila je da su SAD i saveznici nakon napada na Gazu, kada je Izrael počinio strašne zločine i uzrokovao smrt mnogih palestinskih civila, pažnju usmerili samo na rakete koje su pogodile Izrael, a koje nisu prouzrokovale nikakvu štetu, ni žrtve.

Izjave Kristine Kirhner su važne jer dolaze od predsednice države koja je kroz istoriju bila pod velikim uticajem moćnih lobija iz Vašingtona.

[adsenseyu1]

(Telegraf.rs) 

3 Trackbacks & Pingbacks

  1. terrance
  2. frederick
  3. Francisco

Comments are closed.