KRIMINOLOG DOBRIVOJE RADOVANOVIĆ OTKRIVA: Ubica je bio zaljubljen u Jelenu (INFO)

pevacica

Foto: printskrin

BEOGRAD – Kriminolog Dobrivoje Radovanovićanalizovao je ubistvo pevačice Jelene Marjanović i rekao da je ako je ljubomora u pitanju, onda to može da uputi pre svega na nekog muškarca koji je zaljubljen u nju, koga ona poznaje, ali i ne mora da ga poznaje.

“Činjenica je da se prvi tragovi nalaze posle nekoliko dana, i to tragovi koji ne znače mnogo. Patika, koja je verovatno spala, ako je ubica – ili ubice – vukao žrtvu. Od trčanja ili bežanja patika neće da spadne, ali od vučenja hoće. Zatim, tu je jakna koja je nađena u žbunju, što može da znači da je ona ostala tamo tokom vučenja kroz to žbunje”, rekao je Radovanović.

Dodao je da, osim toga, nema uticajnih tragova i, što je najčudnije, nema bioloških tragova.

“U slučaju napada nepoznate osobe, usled otpora koji je prirodan morao bi da ostane makar nekakav trag na njenom telu, na kosi, odeći ili ispod njenih noktiju.

[adsenseyu1]

Ovde nema ničega. To govori ili da je ona ubijena od njoj poznatih osoba, ili osobe, ili da je napad došao iznenada i da je prvi udarac bio fatalan. I da je usled njega dospela u nesvesno stanje”, kažekriminolog.

Suprug sa ćerkicom (Foto: Nebojša Mandić)Suprug sa ćerkicom (Foto: Nebojša Mandić)

Podseća i na pretpostavku da je reč o klasičnom porodičnom obračunu, ili između više porodica, ili u okviru pevačicine porodice.

“Po meni, je to manje verovatno, ali vidim da policija ide u tom pravcu, čim je pretražila njen stan, uzimala na ispitivanje tepihe i različite druge tragove pod hipotezom da je ubijena u kući, a odneta na nasip.

[adsenseyu1]

To bi značilo da je u to umešan neko iz njene porodice, uključujući tu i supruga, jer je on potvrdio da su je ispratili do određenog mesta odakle je otišla da trči. To se često pokaže kao istinito, ali u ovom slučaju mi se čini malo verovatnim”, rekao je Radovanović.

Nasip u Borči (Foto: Dado Đilas)Nasip u Borči (Foto: Dado Đilas)

On ističe i da način izvršenja ubistva govori o velikom emocionalnom naboju ubice.

“Emotivni naboj može biti posledica strašnog besa, ali može biti i ljubomora. Pod pretpostavkom da je mržnja ili bes, to onda upućuje na porodicu, ili na kolege i poznanike iz estrade, ili sličnih krugova u kojima se kretala. Kada to kažem, ne mislim naravno ni na koga konkretno, nego na neke koje je na bilo koji način uvredila ili ugrozila”, kaže Radovanović.

Radovanović dodaje da, ako je ljubomora u pitanju, onda to može da uputi pre svega na nekog muškarca koji je zaljubljen u nju, koga ona poznaje, ali i ne mora da ga poznaje.

“U ovom slučaju može da se radi o specifičnom vidu ubistva, za koji bih rekao da je najverovatniji. Radi se o erotomaniji, o čoveku koji je zaljubljen u nju. On to ne pokazuje, ali non-stop prati žrtvu, pati za njom, veruje da je ona zaljubljena u njega ali da ne sme da mu to pokaže, jer ima dečka, ili u ovom slučaju muža i decu”, kaže kriminolog.

To je, kako navodi, prva faza nade, a zatim dolazi faza kada on saznaje da nije predmet ljubavi.

“Ne govorim o ovom konkretnom slučaju, naravno, ali to jeste mehanizam – kada mu žrtva stavlja na neki način do znanja da nije zainteresovana. Onda dolazi treća faza, faza napada, kad on napada nezaustavljivo, i to se gotovo ne može sprečiti. On će vrlo pametno da planira i da izvrši ubistvo. Meni ovaj slučaj liči na erotomaniju”, rekao je Radovanović za Nedeljnik.

(Kurir)