KOGA VUČIĆ UNOSI U SKUPŠTINU? SNS je apsolutni pobednik izbora, a evo ko još “leti” na NJIHOVIM KRILIMA (INFO)

aleksandar

Foto: Instagram

Srpska napredna stranka osvojila je po preliminarnim rezultatima 63,4 odsto podrške, a ona bi u satima i danima pred nama mogla biti veća.

To znači da će imati gotovo 190 mandata u Skupštini i da će pored članova njegove stranke u skupštinske klupe i vlast ući i njegovi koalicioni partneri.

Koga Vučić unosi u Skupštinu, ko je koaliciji koja je ubedljivo pobedila na održanim izborima, neka su od pitanja koja se postavljaju nakon pročitanih rezultata.

SNS izašao je na ovogodišnje izbore sa Pokretom socijalista, Pokretom snaga Srbije, SPO, PUPS, SDPS. Gotovo sve one su na prethodnim izborima 2016. godine takođe bile u koaliciji sa SNS.

SPREMITE SE ZA NOVE MERE: Sutra zaseda krizni štab zbog korone, bolnica na Bežanijskoj kosi postaje kovid bolnica! (INFO)

Od aktuelnih poslanika SNS na listi su Aleksandar Marković, Vladimir Orlić, Zoran Dragišić, Jasmina Karanac (SDPS), Đorđe Komlenski (Pokret socijalista) Dubravska Filipovski, Vladimir Đukanović, Dragomir Karić (Pokret snaga Srbije), Dušica Stojković, Muamer Bačevac (SDPS), Marijan Rističević (Narodna seljačka stranka), Bojan Torbica (Pokret socijalista), Vladimir Marinković koji je iz SDPS-a prešao u SNS, Krsto Janjušević, Marko Atlagić, Veroljub Arsić, Igor Bečić, Miodrag Linta, Aleksandra Tomić.

S obzirom na to da je upravo ova koalicija, prema prvim rezultatima odnela ubedljivu pobedu, u narednom sazivu Vlade Srbije pored više poslanika vladajuće stranke očekuju nas i nova imena na sednicama Skupštine Srbije.

Prvi na listi koalicije oko SNS je aktuelni ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, a druga je predsednica parlamenta Maja Gojković, a na njoj se nalaze nova lica, ali i kadrovi SNS iz aktuelnog saziva, poput šefa poslaničke grupe Aleksandra Martinovića, njegovog zamenika Vladimira Orlića i Aleksandra Markovića.

U Skupštinu će takođe ući i poznati violinista Jovan Kulundžija kao i Ivan Tasovac, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, a među prvih 20 su i, poslanica Sandra Božić, Marko Đurić, Marija Obradović i Ivan Tasovac.

TURISTI IZ SRBIJE BESNI NA GRKE: Dođeš na more, a teraju te da SEDIŠ U SOBI!

Na listi su i mladi kadrovi naprednjaka Ivana Popović, Đorđe Todorović, Đorđe Dabić, Ivana Nikolić, Ana Beloica, Stefan Srbljanović, Olja Petrović, Luka Kebara, Rajko Kapelan, Milan Ilić, Marijana Krajnović. Potpredsednik SNS Milenko Jovanov je na 22. mestu, a iza njega je operska pevačica Jadranka Jovanović

Na 24. mestu je ministar bez portfelja i predsednik PUPS-a Milan Krkobabić, kao i njegov Stefan Krkobabić, ali na 113. mestu. Na budućim sednicama Skupštine viđaćemo i Milenu Popović, supruga ubijenog Olivera Ivanovića

 

Dnevne.rs, Blic, B.B.