KATOLIČKI TEOLOG GORAN ŠARIĆ: “Kosovo je zaliveno krvlju srpskih heroja“

istoričar

Foto: printscreen

Katolički teolog i istoričar Goran Šarić govorio je značenju Kosova za srpski narod. Šarić ističe da ne vidi razlog zašto bi Srbija pristala na razgraničenje sa Kosovom, jer po njegovom mišljenju u svetu postoje mnogi zamrznuti konflikti.

„Imamo Pakistan i Indiju, dve nuklearne sile, imamo Kipar, Jerusalin. Srbija je bila punih 453 godine bez Kosova od pada Prizrena do Prvog balkanskog rata i preživela je. Jedan narod čini isključivo mit i bez mita o Kosovu Srbi nisu narod“, istakao je Šarić.

JEZIVI DETALJI ZLOČINA U KALUĐERICI: Ašovom udario majku nekoliko puta po glavi i usmrtio je na mestu

Šarić je dodao da, ako Srbija oko Kosova napravi ustupak, sve zemlje koje imaju nerešene probleme sa njom će isto tražiti.

Kosovo ekonomski vredi više nego cela Srbija, kolika su samo rudna bogatstva na Kosovo. Ono najbitnije na Kosovu je duhovna važnost Kosova. Nikada više vojske se nije borilo za manji prostor. Kosovo je zaliveno krvlju srpskih heroja“, naglašava hrvatski istoričar.

STIGLA GA BOŽIJA KAZNA: Nemački snajperista ubijao srpske vojnike na Kosovu, danas JEDE NA SLAMKU I UMIRE OD GLADI!

On opominje da je najviše duhovnih svetinja na Kosovu, kao i da je 80% srpskog epskog pjevanja posvećeno Kosovu i ako to Srbija preda, onda više nema što se ne bi predalo.

(Dnevne.rs/Espreso.rs/Izvor: In4s.net)