Jezivo svedočenje niških lekara nakon što je porodilja na respiratoru preminula, a BEBA ROĐENA SA 920 GRAMA (INFO)

VEST

Dnevne.rs

Sinoć oko 20 časova, nakon permanentnog pogoršanja zdravstvenog stanja trudnice (34) iz Vranja, konzilijum lekara odlučio je da krene u porođaj carskim rezom kako bi se spasao život bebe, kaže za „Blic“ prof.dr Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš.

– Tokom dramatične borbe za dva ljudska života, lekarski tim sastavljen od anesteziologa, ginekologa, dečjih anesteziloga, neonatologa, uspeo je uz reanimaciju majke na operacionom stolu, da spasi život bebe koja je rođena sa 920 grama.

Beba je trenutno stabilnih vitalnih parametara, zadovoljavajućeg disanja, i nalazi se pod nadzorom pedijatara i neonatologa.

Nažalost, odmah nakon vađenja deteta i pored svih napora, majka je preminula u 20.45 – rekao je za „Blic“ direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš.

TUGA U NIŠU: Lekari porodili trudnicu koja je bila na respiratoru, beba u stabilnom stanju, ŽENA PREMINULA (INFO)

Prof. dr Anđelka Slavković, pomoćnik generalnog direktora KC Niš za dečje klinike i direktorka Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju izjavila da je beba na mehaničkoj ventilaciji i da je stabilno.

– Beba je dobro, u inkubatoru i stabilno je. U sedmom mesecu je rođena, i u ovom trenutku deluje da će to ići u dobrom pravcu

. Uzet je test na kovid i poslat na anlizu, toku dana očekujemo rezultate – kaže za „Blic“ profesorka Slavković.

 

Dnevne.rs, Ivana Andjelkovic,Blic