JEZIVE NESREĆE ODNOSE ŽIVOTE DECE: Dečaka (5) ubila pekarska mešalica, jecaji roditelja odzvanjali Borčom (VIDEO) (FOTO)

policija

Foto: Telegraf

U crni niz nedavnih tragedija, kada se šestogodišnjak zadavio pertlom, trogodišnje dete umalo udavilo, upisala se još jedna – mališan Dušan Nikolić (5) upao je sinoć u mešalicu u pekari “Nikolić” u Borči.

Kako saznaje “Blic”, nesreća se dogodila sinoć nešto posle 20 sati u iznajmljenom lokalu u Ulici Ivana Jugovića u Borči koji su roditelji dečaka opremali kao pekaru “Nikolić”.

Iako su bili prisutni, mališan se najverovatnije u nekom trenutku domogao velike pekarske mešalice, uključio je, a zatim i celim telom upao u nju.

[adsenseyu1]

Na mesto nesreće izašla je i Hitna pomoć, ali od zadobijenih povreda mališan je preminuo na licu mesta. Neutešni jecaji roditelja čuli su se duž cele ulice, a niko od stanara nije mogao ni da nasluti kakva tragedija se odigrala dok nije stigla policija i sanitet mrtvozornika.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

[adsenseyu6] —- Ovo je užasno! Znala sam porodicu iz viđenja, ljudi su svaki dan vredno radili da što pre srede lokal i otvore ga

Videlo se da su marljivi, mladi, hteli da stvore nešto za decu i da ih takva muka snađe. Pa danas je trebalo da otvore pekaru! – kaže jedna stanarka, jedva se suzdržavajući da i sama ne zaplače.

Oni malo bliskiji porodici kažu da su iz obližnjeg naselja Koteža, a da su nedavno iznajmili lokal u stambenoj zgradi. Imaju i ćerku od osam godina koja je igrom slučaja bila u komšiluku.

– Zadržale su je komšije koje žive u zgradi gde je lokal, da dete ne gleda ovu nesreću, a ni njih. Dovoljno im je teško, ne može se takva bol sakriti, sve i da čovek hoće – izustio je sebi u bradu jedan komšija.

Ubrzo su stigli i drugi članovi porodice, ne pronalazeći reči utehe za ucveljene roditelje. U zagrljaju i suzama tešili su se međusobno, a ispred lokala došao je i sveštenik parohije, ne bi li dao nekakvu utehu porodici zavijenoj u crno.

Očajni otac Radiša nije se odvajao od plišane igračke, držeći je čvrsto u zagrljaju, kao što je do pre samo nekoliko sati mogao i svog Dušana.

Na mesto nesreće izašla je i policija, koja je obavila uviđaj.

Prisutan je bio i javni tužilac, a prema nezvaničnim informacijama, istraga neće biti pokrenuta. Ceo slučaj zaveden je kao nesreća.

IGRA ODNELA ŽIVOT I ŠESTOGODIŠNJAKU

Nedavno je Pančevo zanemelo od užasa kada se M.J. (6) u igri popeo na stolicu i obmotao pertlu sebi oko vrata, a drugi kraj zavezao za prozor. Stolica se izmakla, a mališan se udavio pred dve godine mlađom sestrom.

Pogledajte video

(Dnevne.rs /Izvor: B. Bogosav, M. Rašić Blic)