JEZIVA IGRA SUDBINE! SLUČAJNO SELI U ISTI AUTO I POGINULI! Četvoro Srba stradalo u nesreći kod Vinkovaca, SAMO JEDAN JE PREŽIVEO, a evo kako su se našli u kobnom autu! (FOTO)

udes

Foto: Večernji.hr, Privatna arhiva, Facebook

Kruševljani Vladica Rašić (42) i njegov sin Nikola (14), kao i bračni par Žikica (47) i Aleksandra Janković (43) poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kad je “škoda oktavija” u kojoj su se nalazili sletela s auto-puta Beograd-Zagreb i zakucala se u zaštitnu ogradu u blizini Vinkovaca u Hrvatskoj.

U nesreći je povređen i Dragan Vučićević (28) iz Batajnice, koji je bio peti putnik u automobilu smrti kojim je upravljao stradali Vladica.

Nesreća se dogodila dvadesetak minuta posle ponoći, a sumnja se da je vozač zaspao za volanom u blizini odmarališta “Bošnjaci”.

– Od siline udara četvoro stradalih putnika je ispalo iz kola. Policija je po dolasku zatekla otvorena sva vrata na olupini automobila.

par

ŽIKICA I ALEKSANDRA, STRADALI U NESREĆIFOTO: PRIVATNA ARHIVA, FACEBOOK

Na mestu suvozača bio je Vučićević, koji je jedini bio vezan sigurnosnim pojasom. Pretpostavlja se da je Rašić zaspao za volanom, a brzinometar je ostao zakucan na 140 kilometara na sat.

Troje odraslih putnika preminulo je na mestu, dok je dečak po dolasku lekara davao znake života, ali je izdahnuo u bolnici – rekao je izvor.

Kako saznajemo, Rašići, Jankovići i Vučićević nisu se ranije poznavali. Prvi put su se upoznali u četvrtak po podne, kada su krenuli na put bez povratka.

– Vladica i njegov sin Nikola su iz Kruševca krenuli za Ljubljanu i registrovali su se na sajtu Bla bla kar, na kojem su nepoznatim ljudima ponudili vožnju do Slovenije kako bi podelili troškove puta. Sudbina se poigrala sa njima i, eto, stradali su svi. Jedino je dečko iz Beograda imao sreće, a kažu da mu je pojas spasao život – kaže izvor.

Svetlana Rašić, supruga poginulog Vladice i majka pokojnog Nikole, rekla je da je za tragediju čula iz medija. Sa svojim najmilijima se poslednji put čula tri sata pre tragedije.

– Sa mužem i sinom sam se čula u četvrtak oko 22 sata. Posle toga sam očekivala da mi se opet jave i kažu dokle su stigli, ali poziva nije bilo. Onda sam čula na vestima. Pozvala me je svekrva i rekla: “Dođi, dođi da vidiš!”

par1

STRADALI VLADICAFOTO: PRIVATNA ARHIVA, FACEBOOK

Počela sam da proveravam na internetu i videla sam da su to oni, moji… – priča uplakana Svetlana i dodaje da je njen sin Nikola silno želeo da sa tatom ide u Sloveniju.

– Suprug je trebalo neke preglede da obavi u Sloveniji, mesečno je odlazio tamo zbog neke operacije na želucu koju je tek trebalo da se uradi. Ja nisam mogla da idem, a mali je toliko hteo da krene! Želeo je da razgleda automobile, da kupe neki. Rekao je: “Tata, hoću ja s tobom, hoću ja” – neutešna je žena.

Ona kaže da će ići u Hrvatsku po tela sina i muža.

– Idem po njih. Vladica je profesionalni vozač, nikada se nije desilo da je zaspao za volanom. Ne znam ljude koji su bili sa njim, odakle su. Krenuli su preko sajta za prevoz Bla bla kar. Vidim da je jedan preživeo, još dvoje je stradalo. Žao mi je.

(Dnevne.rs /Kurir.rs/Ivan Milićević – Jelena Spasić, Foto: privatna arhiva, Fejsbuk,Izvor:  Večernji hr)