Jedva je PREŽIVELA POROĐAJ i na svet donela NAŠEG LEGENDARNOG GLUMCA: Evo ko je zapravo baka iz kultnog filma “Rane” (FOTO)

glumica

Foto: youtube

Ostvarila je velike uloge.

Zorka Doknić Manojlović majka čuvenog glumca Predraga Mikija Manojlovića ostvarila je velike uloge, a mlađim generacijama poznata po ulozi bake u filmu “Rane”.

Umrla je 2013. godine u 85. godini života, a sudbina koj nije namenila lakši put.

– Jedva sam preživela porođaj. Lekari su rekli da je to jedan od hiljadu slučajeva da i majka i beba ostanu živi – istakla je glumica pre više od deset godina u jednom intervjuu.

Život je nije mazio. Vreme tokom detinjstva i odrastanja Mikija Manojlovića za celu porodicu bilo je teško, priznala je ona, ali trudila se da njen sin bude pre svega – srećan. U jednom intervjuu čak je i priznala da je prodavala suprugove kapute kako bi imala da priušti detetu ono što mu je trebalo.

U POODMAKLOJ TRUDNOĆI SLIKALA SE SA ROJEM PČELA NA STOMAKU: Pred sam porođaj, rekli su joj vest koja ju je slomila!

– U Niškom pozorištu smo imali sve, čak i toplu vodu. Presvlačila sam ga i dojila u garderobi, u pauzama. Miki je dete pozorišta. Sve smo podredili njegovom srećnom detinjstvu. Moj sin je uvek imao doručak, ručak i večeru. I našu ljubav. Znalo se – kuća, pozorište, kuća. Nisam htela slavu, a dete da mi se drogira. Bio je skroman toliko da me je nervirao.

glumac

Foto: printscreen/youtube

Odemo u poslastičarnicu i ja ga pitam: “Šta ćeš, sine, da kupi majka?”, a on kaže: “Vodu”. “Kakvu vodu?”, iznerviram se ja, a u suštini smo i Ivan i ja takvi, skromni. I naš Miki je, stvarno bio i ostao, jedno normalno, skromno biće”, ispričala je njegova majka.

Zorka Manojlović rođena je 1929. u Beogradu. Bila je dugogodišnja članica pozorišta “Boško Buha” gde je odigrala više uloga od kojih su značajnije u predstavama “Tom Sojer”, “Haklberi Fin”, “Oliver Tvist”, “Snovi Simone Mašar”, a ulogu u predstavo Srboljuba Stankovića “Ukradeni princ i izgubljena princeza” igrala je trideset godina.

Osim uloga u pozorištu ostvarila je zapažene uloge i u filmovima, od kojih su najpoznatije uloge baka u “Tuđa Amerika”, “Rane”, “Jagoda u supermarketu” i “Sedam i po”.

   

(Dnevne.rs /Izvor: srbijadanas.com)