Jedna stvar o Ratku Mladiću je zanimala PATRIJARHA PAVLA: “Da li smo okrvavili ruke?” Odgovor je znao unapred

Pavle

Foto: printscreen/youtube

Patrijarh Pavle je retko kada, uglavnom kada bi baš dogorelo, govorio o politici i retko je iznosio mišljenje o određenim ljudima. Naš poznati advokat Toma Fila, koji je bio blizak patrijarhu Pavlu u ispovesti  je svojevremeno izneo jednu epizodu, priču o njihovom susretu i kako se patrijarh Pavle interesovao šta se dešava na ratištu i šta ima da kaže Ratko Mladić.

– Mnoge političare sam upoznao. Stambolića sam poznavao i on mi se dopao. Sloba mi se, recimo, nije dopao. Za mnoge sam se ogrešio, imao sam mnogo predrasuda. Ipak, najveći deo su bili ljudi koje ne bih voleo da vidim. Naročito ovih ratnih komandanata, među njima je i Mladić. Mislim da bih bio srećniji da ga nisam upoznao – rekao je Fila.

[adsenseyu5]

– Naročito kada sam video da je Mladić snimao svoje saradnike i onda pisao dnevnike – koji su inače vrlo čudni, jer kad god je bilo gusto, njega nije bilo – i onda sve to ostavio da ode u Hag, umesto da ih uništi. To jeste njegov rukopis, to sam proveravao, ali mislim da su oni ipak pisani naknadno. I zato kažem da je to čovek za koga bih voleo da ga nisam upoznao – dodao je.

A upoznao ga je upravo, jer ga je patrijarh Pavle zamolio.

NASER ORIĆ NAKON PRESUDE RATKU MLADIĆU: “On srpskim majkama nikada nije imao petlju da kaže da ih je lično odvodio u smrt”

– Njegova svetost patrijarh Pavle je tražio da razgovaram s njim. Tražio je da ima pregled situacije, a u mene je imao poverenje. Rekao mi je: “Idite vi, obiđite to sve, pa ćete mi reći.” Ja sam nosio humanitarnu pomoć i usput obišao ratište, i između ostalog se video s Mladićem.

MILOMIR MARIĆ ostao ZATEČEN: Evo šta mu je voditelj REKAO U SRED EMISIJE (VIDEO)

-Kada sam se vratio, patrijarh me je s vrata pitao: “Da li smo okrvavili ruke?” Odgovorio sam mu da nažalost jesmo, i to mnogo.’

– Tako sam i mislio – rekao je patrijarh

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor:Nedeljnik)

[adsenseyu2]