JEDINSTVEN RUSKI PROTIVTENKOVSKI RAKETNI SISTEM: Ova borbena mašina može sama da se suoči sa pet tenkova (VIDEO)

rakete

Foto: printskrin

Novo izdanje programa „Vojno prihvatanje“ posvećeno je jedinstvenom ruskom protivtenkovskom raketnom sistemu kojem nema premca u svetu – „Hrizantema“. Ova borbena mašina može sama da se suoči sa pet tenkova. 

Da bi videli kako dejstvuje projektil ispaljen iz „Hrizanteme“, dovoljno je da pogledate video – raketa razbija oklop bilo kog tenka.

TV Zvezda donosi snimke takvog projektila posle čijeg udara se oklop raspada i zahvata ga plamen u deliću sekunde.

A postavlja se pitanje – kakav je slučaj sa ruskim tenkovima, konkretno sa ponosom ruske vojne industrije, tenkom „Armata“?

Ovaj tenk ima neprobojnu dinamičnu zaštitu koju projektil ne može da probije. To je mala količina eksploziva koja je smeštena u specijalnim kontejnerima sa spoljašnje strane tenka. Kada imate takvu zaštitu kumulativne detonacije projektila, raketa je uništena, a tenk ostaje netaknut.

[adsenseyu1]

Ali to nije slučaj i sa „Hrizantemom“ čiji se projektili kreću velikom brzinom.

Hrizantema-S je samohodno antitekovsko oružje dizajnirano u Kolomenskom konstruktorskom birou. Najmoćniji je na svetu protivtenkovski sistem i zovu je „ubica tenkova“. Dešavalo se na poligonu da raketa iz ovog oružja probije oklop tenka i izleti na drugu stranu.

Ovo borbeno vozilo može na putu sa lakoćom da dostigne brzinu od 70 kilometara na čas, a sposobno je da pregazi reke i druge vodene prepreke.

https://youtu.be/dKNh9brza2s

(pravda)

[adsenseyu1]