IVICA DAČIĆ: Svoj interes gledamo, ne želimo da nam izvuku stolicu!

ministar

Foto: printscreen/youtube

Srbija želi da zadrži svoje “delikatno balansiranje” između Zapada, Rusije i Kine, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u intervjuu za “Rojters”.

“Ono što ne želimo je da nam neko izvuče našu sopstvenu stolicu ispod nas… važno je videti šta je u našem najboljem interesu”, rekao je Dačić.

[adsenseyu5]

Rojters podseća da je američki zvaničnik Hojt Brajan Ji nedavno u Beogradu rekao da Srbija ne može da sedi na dve stolice istovremeno, izazvavši burne reakcije u Beogradu.

Dačić je uporedio protivljenje Srbije nezavisnosti Kosova sa odbijanjem Španije da prizna katalonski referendum o secesiji.

ZAPAD PUŠTA TAČIJA “NIZ VODU”: Prljave igre kosovskog predsednika počinju da mu se OBIJAJU o glavu, najavljuju Francuzi (INFO)

“Ako Španija može da se bori za svoj koncept Katalonije onda mi Srbi možemo da se borimo za svoju zemlju”, naveo je šef srpske diplomatije.

Dodao je da bi Srbija, koja smatra i ceni Kosovo kao svoju istorijsku kolevku, trebalo da traži “međunarodnu konferenciju” koja bi sprečila buduće ratove “za ceo jedan vek”

KOSOVSKI LIDERI U PANICI: Posle Surinama još zemalja povlači priznanje Kosova!?

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Pravda.rs/Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]