Istoričar Najl Ferguson: Srbija će 2021. biti članica Sjedinjenih evropskih država, i to kao satelit „nemačkog carstva”

zastave
Arbajt, arbajt – Naša zemlja će 2021. biti članica Sjedinjenih evropskih država, i to kao satelit „nemačkog carstva”, predviđa kontroverzni istoričar Najl Ferguson

Teška finansijska kriza, uprkos predviđanjima, neće uništiti evro. „Rodiće” se nova fiskalna i politička tvorevina – Sjedinjene evropske države, na čijem čelu će biti – ko drugi nego – Nemačka.

Uniju su do tada napustili Ujedinjeno Kraljevstvo, Švedska i Danska. A u novoj političkoj tvorevini okupljeni oko nove Nemačke biće i njeni novi sateliti – bivše jugoslovenske države Srbija, Bosna, Hrvatska, Makedonija i Kosovo. Belgija će se raspasti na Flandriju i Valoniju, nakon čega će SED imati 29 članica, dve više od bivše Evropske unije…

[adsenseyu5]

Nekome ovo može zvučati kao naučnofantastični triler sa primesama horora, ali reč je o predviđanjima profesora istorije sa Harvarda Nijala Fergusona, koje je objavio u vikend izdanju „Volstrit džurnal”. Nadahnuto maštanje ili predviđanje sa realnim uporištem, tek vizija poznatog istoričara posmatra Beč kao novu prestonicu Evrope.

– Postoji ono nešto u nasleđu Habzburgovaca što multinacionalnu politiku čini u Beču daleko zabavnijom nego u bilo kojem drugom okruženju – citira Ferguson buduću austrijsku kancelarku Maršu Radecki.

Srbi kao vrtlari i batleri

A evo kako Ferguson predviđa ponašanje Srba te 2021. godine.

– Kao i Istočni Nemci pre ujedinjenja, evropski južnjaci, među kojima su i Srbi, saživeli su se s idejom razmene životnih vrednosti. S petinom stanovništva starijom od 65 i s petinom nezaposlenih stanovnici ovih zemalja shvatili su vrednost uživanja u slobodnom vremenu. Gomila evra koji se slivaju na njihove račune potiču iz sive ekonomije.

[adsenseyu4]

 

Uglavnom su zaposleni kao vrtlari i batleri bogatih Nemaca u njihovim rezervnim boravištima na sunčanom jugu. Pri tom u taj „jug” ne ulaze samo priobalni Hrvati, tu su i jug Francuske, cela Italija, Grčka…- predviđa profesor.

Nemačka će se vratiti u krilo socijalnih demokrata, koji s radošću prihvataju odlazak neugodno nespretnih Britanaca i Skandinavaca.

Finski nacionalizam

Nakon toga inspirisani obnovljenim finskim nacionalizmom, Šveđani, Danci i Norvežani zajedno s Islanđanima osnivaju Severnu ligu pošto su odbili nemačke pozive da finansijski potpomognu posrnule države na jugu Evrope. Zajedno sa Britancima, skandinavci SED nazivaju „Celim nemačkim carstvom”.

 

3 Comments on "Istoričar Najl Ferguson: Srbija će 2021. biti članica Sjedinjenih evropskih država, i to kao satelit „nemačkog carstva”"

  1. popusoce te kao 1914 kao i 1945,,ovaj put cete u pizdu materinu

  2. Onda smo se trebali predati Hitleru i ziveti dobro od 41-e 😉

  3. Dabogda pocrkali belosvetski fasisti !!!

Comments are closed.