Ispovest supruge nastradalog Zorana Petrovića: Orasi mu došli glave

pruga

Foto: novosti

Ubila ga struja od 25.000 volti dok je aluminijumskim štapom mlatio orahe pored pruge. Sahranjen na Novom groblju u Nišu, ostavio troje dece

Kako je mučenik živeo, tako je i okončao, ali ovakvu smrt nije zaslužio. Bio je dobar čovek koji je samo hteo da porodici obezbedi koricu hleba”, ovim rečima Milica Mitić (34) opisuje svog nevenčanog supruga Zorana Petrovića (49), koji jeu petak sahranjen na Novom groblju u Nišu.

Zorana je ubila struja pod naponom od 25.000 volti u trenutku dok je aluminijumskim štapom mlatio orahe pored pruge.

[adsenseyu5]

Kada su joj na poslu javili da je nastradao, Milica je prvo pomislila da je u pitanju novi infarkt, s obzirom na to da je jedan već imao pre četiri godine.

– Nikada se neću pomiriti sa ovom nesrećom koja nam je odnela Zorana. Rekla sam našem trogodišnjem sinu da je tata otišao na nebo da bere orahe, i on ga čeka u dvorištu da se vrati i donese mu ih. Ne umem ni sebi da objasnim šta nas je snašlo niti znam kako ćemo dalje – priča nesrećna žena koja nema dovoljno reči da opiše koliko je Zoran bio požrtvovan kao suprug i otac.

– Najbolje godine života dao je vojsci. Proveo je tamo 18 godina i kada je preživeo sva ratišta za njega više nije bilo mesta. Morao je sve da radi da bismo preživeli. Ima i dvoje dece iz prvog braka, kojima je plaćao alimentaciju. Zajedno radimo u VIP taksiju, ali ne možemo da se izborimo sa troškovima. Uzeo je neplaćeno 10 dana da bi zaradio neki dodatni dinar od oraha – govori, dok se bori sa suzama neutešna Milica.

– On u stvari štapom nije ni dotakao vod nego ga je ubio “strujni luk”. Bio je čovek koji je prošao sve u životu, ali u trci za egzistencijom zaboravio je da se pričuva – kaže tast Jovan Mitić.

NIČIJI ORASI

Zoran je kao i mnogi drugi stanovnici naselja Milka Protić, ali i okolnih sela kao što su Popovac i Trupale, godinama unazad skupljao orahe koji su rasli na zemljištu koje pripada “Železnicama Srbije” ili EPS. Praktično, nije u pitanju krađa jer niko nije zainteresovan niti neko brani da se ti orasi beru, ali može biti veoma opasno.

[adsenseyu1]

(Novosti)