Ispovest SRPSKOG KRALJA o Oluji zapaliće Srbiju: HRVATIMA NEĆE POTEĆI SUZE, ONI NEMAJU DUŠE, BRUTALNO SU PROTERALI SRBE! (INFO)

karadjerdjevic

Foto-montaža: Marko Todorović, Profimedia/Corbis

Prestolonaslednik Srbije u svom autorskom tesktu za Telegraf bez dlake na jeziku govori o strašnim patnjama koje su zadesile Srbe iz Hrvatske
Prestolonaslednik Srbije Aleksandar II Karađorđević povodom 20. godišnjice od operacije Oluje, kada je 280.000 Srba napustilo svoja ognjišta, a oko 2.000 ljudi je ubijenu, u svom autorskom tekstu, ekskluzivno za Telegraf kaže da je tužno što je jedan narod pred očima čitavog sveta prognan bez bilo kakve reakcije!

[adsenseyu5]

Ovo je tekst prestolonaslednika Srbije, potomka slavnog Karađorđa, praunuka kralja Petra Oslobodioca, unuka kralja Aleksandra Ujedinitelja i sina kralja Petra II:

Foto: Profimedia/Corbis

Foto: Profimedia/Corbis

“Navršava se dvadeset godina od kako je jedan narod pred očima čitavog sveta prognan sa svojih ognjišta!

Prognani su surovo, bezdušno, protivno svakom ljudskom, istorijskom, etičkom i pravnom osnovu, proterani su zato što su Srbi! To je bio i ostao jedini argument i jedino obrazloženje. Svet je gledao, neki ćuteći, neki odobravajući, neki učestvujući!

Foto: Marko Todorović

Gledali su misleći i verujući da se to njima neće desiti, da će se to zaboraviti, da to nije ni važno i ni vredno njihove pažnje, da je to fenomen vezan za „brdoviti Balkan“, gde je normalno da „umre četa đaka u jednom danu“, gde ljudski život ni pojedinačno ni masovno nema vrednost, gde su i život i smrt kolateralna šteta.

[adsenseyu1]

Kakva greška, kakva zabluda! Nisu to samo proterani i pobijeni Srbi, proterani su i ubijeni i demokratija, i evropsko civilizacijsko nasleđe, uništeni su nada i vera, iskorenjen moral, poništeno poverenje u mogućnost mirnog života među susedima i, iznad svega, proglašeno i na velika zvona oglašeno da je laž jedina dopuštena istina i da je saučesništvo u zločinu jedina trajna i održiva tradicija evropske istorije!

Foto: Marko Todorović

Dve decenije se opiremo razumu i nastojimo da sami sebe ubedimo da to nije sasvim tako, da se možda negde i u nečemu nismo shvatili, da vreme donosi otrežnjenje i pokrov zaborava. Opet greška! Tamo gde se zločin slavi opštim veseljem, gde se ubistvo i progon proslavljaju vojnom paradom i gde je mržnja besmrtna, nema mesta nadi ni temelja za pomirenje. Samo suva i bezvodna realnost pomrčine bez svitanja.

Ne očekujemo da se ovlaže oči onih koji nisu trepnuli dok je pogrom bio u akciji, ali nemamo prava ni da verujemo bilo kome ko nam je na delu pokazao da to nije zaslužio.

Foto: Marko Todorović

Ne pozivam na mržnju, ne sanjam o osveti, ne želim nikome zlo, ali ga ne želim ni mome narodu, ni onima koji su slučajno preživeli, ni onima koji – takođe slučajno – nisu preživeli. Želim mir svuda i svima, ali mira nema ako je izgrađen na zaboravu, na nepostojanju pokajanja, na mržnji i na oglušenju o sve što životu daje ikakav smisao.

Vreme je tugovanja, vreme je mudrosti, vreme je da sami sebi priznamo da više nemamo ni prava ni vremena da ne znamo, da zaboravljamo i da budućnost kojoj težimo gradimo na obmani i samoobmani. Vreme je da se poklonimo žrtvama i da im obećamo da ih nikada nećemo zaboraviti, da ih umolimo da nam oproste.

Foto: Profimedia

Oproštaj za one koji su ih ubijali i proterivali, oni sami moraju da zatraže”, napisao je prestolonaslednik Srbije.

(D. Z. /Telegraf)

7 Comments on "Ispovest SRPSKOG KRALJA o Oluji zapaliće Srbiju: HRVATIMA NEĆE POTEĆI SUZE, ONI NEMAJU DUŠE, BRUTALNO SU PROTERALI SRBE! (INFO)"

 1. NJEGOV IDIOTSKI DEDA JE SVE TO I ZAPOCEO I ZAPRZIO NAM CORBU.
  NEK SE TORNJA IZ NASIH ZIVOTA BEZ OPLJACKANE NARODNE IMOVINE

  • реф ум лекс | 6. August 2015. at 20:39 |

   ниси у праву владо! послије битке лако је сваком бити генерал! претпостављам да је у оно вријеме било искрене народне вјере у ту тадашњу одлуку!
   треба људи размишљати када се и овде, и о много чему дискутује! није то прича у вјетар, ми дискутујемо, и у главном превиђамо хировитости!!!

 2. Meraklija | 5. August 2015. at 20:53 |

  A djeda ti, ni nebo ni bog nije mogao namoliti da se okani Slovenaca i Hrvata i povuce granice Srbije kao pobjednik u ratu.Ali Baja hoce da oslobodi bracu Slovence i Hrvate iz Austrougarskog jarma.A kako su mu se samo zahvalili.I kako mu se i dan danas zahvaljuju.

  • Kad Draskovic Neprijatelj i izdajica bude premijer Srbije tada ce i ovaj nabedjeni princ biti kralj.

 3. реф ум лекс | 6. August 2015. at 20:35 |

  ваља се саслушати и са престолонасљедником!
  ја се надам да постоје реалне претпоставке, уочавање вриједности монархије као уређења за српски народ, али пажљиво профилисано с’мишљу да то буде стуб, основа промишљања о судбини народа, али са механизмима заштите, узимајући у обзир и историју и многе претпоставке!
  што се тиче текста, очекивано, рекло би се – уредно од престолонасљедника! желим му свако добро!!!

Comments are closed.