Ispovest ćerke sveštenika posle gubitka najmilijih: BOŽE, ZAŠTO NISAM KRENULA SA VAMA (FOTO)

auto
Hristina Panić ne može da veruje da je u jednom trenu ostala bez majke, brata i sestre, koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći u Makedoniji, kaje se što je odustala od puta za Grčku

BEOGRAD – Hristina je u šoku, ne može da prihvati da je u jednom danu ostala bez majke, brata i sestrice. Mnogo joj je teško! Bila je kod dede u selu kod Titela kada je saznala za tragediju. Sve vreme je plakala i pričala da je i ona trebalo da krene s njima u Grčku.

Ovo je juče rekla prijateljica porodice Radivoja Panića (54), starešine Hrama Svetog Save u Beogradu, čiji su supruga Tatjana (45), sin Nikola (18) i ćerka Simeona (10) poginuli u saobraćajnoj nesreći kod Đevđelije u Makedoniji. Otac Radivoj, koji je teško povređen u udesu, juče po podne je sanitetom prebačen iz Skoplja u Beograd.

Uzeli joj mobilni

– Hristina je pukom srećom izbegla tragediju jer je u poslednjem momentu odlučila da ne ide s porodicom u Grčku, gde je njen otac trebalo da drži službe. Kad je čula za nesreću, toliko se uznemirila da su morali da intervenišu lekari i daju joj injekciju za smirenje – priča prijateljica porodice Panić.

[adsenseyu5]

Kako kaže, Hristina i njen deda su, nakon što su saznali da Tatjane, Nikole i male Simeone više nema, došli u zgradu parohijskog doma Crkve Svetog Aleksandra Nevskog u Beogradu, gde je živela s porodicom.
– Rodbina je Hristini oduzela mobilni telefon da ne bi čitala o saobraćajnoj nesreći u kojoj je izgubila majku, brata i sestricu. I drugovi i drugarice su joj slali poruke, izjavljivali saučešće, što ju je još više uznemiravalo. Svi su uz nju da bi joj se našli u nevolji – kaže prijateljica.

U parohijskom domu nisu želeli da daju bilo kakve izjave za medije u vezi s tragedijom koja je zadesila protojereja stavrofora Panića.

Nije životno ugrožen

Radivoj Panić je u sudaru teško povređen i on će nastaviti lečenje u Beogradu. Kako nezvanično saznajemo, sveštenik još ne zna da su mu deca i supruga poginuli, a pretpostavlja se da će mu uskoro biti saopštene loše vesti.

Ljiljana Tanasijević, konzul Srbije u Makedoniji, kaže za Kurir da je odmah posle nesreće posetila Panića u bolnici.
– Zadobio je teške povrede, ali nije životno ugrožen. Razgovarala sam s njim, komunikativan je i svestan toga da se dogodila saobraćajna nesreća – kaže Tanasijevićeva.

Uzroci sudara i dalje se utvrđuju, a pretpostavlja se da je Panić svojim „reno meganom“ na autoputu kod Đevđelije velikom brzinom udario otpozadi u „fijat doblo“, a potom sleteo s puta i zakucao se u metalni stub.

Zla sudbina... Radivoj Panić ostao bez supruge i dvoje deceZla sudbina… Radivoj Panić ostao bez supruge i dvoje dece

Konzul u Skoplju
TELA U BEOGRADU

– Makedonski organi maksimalno su se angažovali da bi se ubrzala procedura i da bi tela nastradalih što pre bila transportovana u Beograd. Iako su u Makedoniji praznici, izašli su nam u susret. Tela nastradalih trebalo je juče iz Makedonije da budu prevezena u Srbiju – kaže konzul Ljiljana Tanasijević.

Turista iz Srbije
VIDEO SAM PANIĆA POLA SATA PRE SUDARA

Srpski državljanin kobnog dana putovao je s porodicom u Grčku, a na poslednjoj naplatnoj rampi u Makedoniji samo pola sata pre nesreće video je Panića.

[adsenseyu1]

– Dugo smo čekali da bismo prošli rampu. Tada smo videli sveštenika. Na suvozačevom mestu sedeo je njegov sin, a pozadi supruga i ćerka. Baš sam prokomentarisao da je lepo to što nosi mantiju, što govori o njegovom odnosu prema služenju Bogu. Kad sam stigao u Grčku, saznao sam da se dogodila tragedija. Neka im je laka crna zemlja – ispričao je turista.

HRONOLOGIJA NESREĆE

-Panić je s porodicom u noći između petka i subote oko ponoći krenuo u Grčku

-Oko sedam sati ujutro kod Ðevđelije „renoom“ je udario „fijat“

-Sveštenik je potom sleteo s puta i udario u metalni stub

-Njegova supruga Tatjana umrla je na mestu

-Sin Nikola i ćerka Simeona prevezeni su u đevđelijsku bolnicu, gde su podlegli povredama

(Zorica Nikolić / Kurir)