Incident sa obezbeđenjem Erdoganove žene: Naoružani dugim cevima ušli u kafić u Beogradu, intervenisala policija (INFO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

Za vreme posete supruge predsednika Turske Emine Erdogan turskoj ambasadi u ponedeljak popodne, u jednom kafeu u blizini došlo je do nesporazuma obezbeđenja prve dame Turske sa gostima i konobarom tog lokala u centru Beograda.

Erdoganova žena, koja je sa suprugom Redžepom Tajipom Erdoganom boravila u dvodnevnoj poseti Srbiji, posetila je ambasadu sa ministrom iz Vlade Srbije, sa kojim je prisustvovala promociji projekta tog diplomatskog predstavništva.

SITUACIJA SE ZAOŠTRAVA IZ MINUTA U MINUT Policija čeka Zvezdu na kosovskoj granici: Strepnja za srpske fudbalere

Njeno obezbeđenje, naoružano dugim cevima, otišlo je u kafić prekoputa zgrade ambasade u Krunskoj ulici.Kada se obezbeđenje prve dame Turske pojavilo na ulazu u lokal nekoliko gostiju i konobar pobunili su se i nisu im dozvoli da uđu, uz napomenu da “ne žele da naoružani ljudi ulaze u kafić”.

turski predsednik

Foto: AP

Počela je svađa, a obezbeđenje Emine Erdogan pozvalo je šefa obezbeđenja ambasade. On je, prema saznanjima “Blica”, odmah stupio u kontakt sa srpskom policijom, koja je privela goste i konobara koji su se bunili protiv ulaska naoružanih osoba. Posle legitimisanja i konobar i gosti su pušteni.

Erdogan je boravio u dvodnevnoj poseti Srbiji, tokom koje je bilo reči o ekonomskoj saradnji, izgradnji autoputa ka Sarajevu, ali i Kosovu.

     

(Dnevne.rs /Izvor:  Aleksandra Adžić, Blic)