HOROR SEKUNDE: “IDE VOZ! IDE VOZ! PREBACI U PRVU!” Povici putnika iz AUTOBUSA SMRTI kod Niša lede krv u žilama (FOTO)

cipele

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Ide voz! Ide voz! Udariće nas! Prebaci u prvu brzinu!

Ovo su povici koje su putnici autobusa smrti dovikivali vozaču samo nekoliko sekundi pre no što će jutros oko 7.30 sati na njih na pružnom prelazu kod Niša naleteti voz.

U stravičnom udarcu lokomotive, autobus “Niš ekspresa” je bukvalno prepolovljen i poginulo je petoro osoba, među kojima i dvoje tinejdžera, a povređeno 27 osoba, od čega je dvoje šesnaestogodišnjaka u kritičnom stanju.

Povike putnika od kojih se ledi krv u žilama reporteri “Blica” su rekonstruisali na osnovu razgovora sa nekoliko povređenih i članovima rodbine nastradalih, među kojima mnogi i dalje strepe za živote svojih najmilijih.

Prema jednom od svedočenja, vozač autobusa je uz laganu uzbrdicu navodno krenuo iz treće brzine, zbog čega je autobus brektao i mučio se. Putnici su mu dovikivali da prebaci u prvu kako bi se “izvukao” preko pruge.

Prema drugim svedočenjima, putnici su nekoliko sekundi pre kobnog udara primetili da voz tutnji ka njima i mogli su da naslute svoju stravičnu sudbinu. Jedni su vozaču dovikivali: “Ide voz!, Ide voz!”, a drugi “Udariće nas!” Ali u tom trenutku pomoći više nije bilo. Sudar smrti je bio neminovan.

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je do sudara voza i autobusa kod Donjeg Međurova najverovatnije došlo usled propusta vozača autobusa.

PRVA PRETPOSTAVKA POLICIJE: Ovo je najverovatnije krivac za STRAVIČNU nesreću kod Niša!

“Niš ekspres”: Vozač je sa iskustvom i bio je odmoran

– Vozač je bio odmoran. Juče je smenu završio u 16.45 sati, a jutros u 6.25 sati započeo je vožnju. Pre toga je kontrolisan i on i vozilo, i sve je bilo u redu – rekao je danas Novica Tasić, zamenik direktora “Niš eskpresa”, autoprevoznika čiji je autobus jutros učestvovao u stravičnom udesu na pruzi kod Niša.

– Samo kod nas radi već godinu i po dana. Vozač je bio odmoran, a vozilo tehnički ispravno kada je jutros krenuo u vožnju – dodao je Tasić. Kako je naglasio, autobus koji je učestvovao u udesu, kao i svi ostali, ima zimske gume. On je dodao da je je vozač, takođe, bio dobrog zdravstvenog stanja.

– Obaveza svakog našeg vozača da na svake dve godine kontroliše zdravstveno stanje. Ovaj vozač je poslednji put to uradio u julu prošle godine i sve je bilo u redu – rekao je Tasić.  Na pitanje novinara “Blica” da li se vozač sa stažom od skoro šest godina ubraja u iskusne, Tasić je rekao “da”.

(Dnevne.rs /Izvor:  B. Janačković, Blic)