HITNA PORUKA AMERICI IZ MOSKVE: Ako ovako nastavite, suočićete se sa sudbinom Golijata (INFO)

zastave

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Zapad postaje “orvelovska verzija” sama po sebi u svojim očajnim pokušajima da održi vlast, rekao je ruski šef obaveštajaca Sergej Nariškin

On je rekao da Zapad i Sjedinjene Države ne mogu više da diktiraju svoju volju ostatku sveta.

“Zapadne nacije ‘ne mogu i neće da se suoče sa istinom i priznaju da se njihov uticaj, koji je nekada bio neosporen, sada smanjuje.

Oni i dalje pokušavaju da izgrade odnose sa drugim narodima na osnovu starih principa ukorenjenih u kolonijalizmu – prinudom i diktiranjem’, rekao je Nariškin.

NAUČNICI DOKAZALI: Najpametniji ljudi su rođeni u OVOM MESECU

Ruski zvaničnik je nazvao “zapanjujuće licemernim” zapadne metode projektovanja vlasti.

“SAD pokušavaju da maskiraju brutalni američki diktat kao “evroatlantsku” ili “međunarodnu” solidarnost, rekao je Nariškin.

On se osvrnuo na trovanje bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke u Britaniji prošlog meseca.

Nakon što je Ujedinjeno Kraljevstvo optužilo rusku vladu da je orkestrirala zločin, London i njegovi saveznici proterali su preko 100 ruskih diplomata.

Nariškin tvrdi da su trovanje “kuvale” britanske i američke obaveštajne službe, kao i da je nespremnost nekih evropskih naroda da se pridruže ovim proterivanjima znak da se sistem “vazalizacije” Vašingtona raspada.

“U svojoj aroganciji ‘SAD sve češće podsećaju na biblijskog snažnog lika Golijata, kojeg je ubio mladi David’, istakao je zvaničnik.

Ruski zvaničnik smatra da je Zapad ciljao baš Rusiju sa divljim optužbama, jer to smatra pokretačem promena u svetu.

“Sada Vašington vodi ‘fiktivnu borbu’ protiv ‘nepostojeće ruske pretnje’, a oblici ove borbe postali su ‘smešni'”, kaže šef obaveštajne službe.

NAJORIGINALNIJA IDEJA ZA USKRŠNJA JAJA: Vaši ukućani će se oduševiti (UPUTSTVO)

“Politika nikada nije bila pošten posao. Ali količina i priroda laži koja je podstaknuta u pokušaju opravdanja zapadne hegemonije je bez presedana “, rekao je on.

Prema Nariškinu, Zapad koristi Orvelov “dvostruki pečat”, tako što koristi reči suprotno njihovom pravom značenju kako bi opravdao svoju politiku. “Situacija je kontraintuitivna i stvarno opasna”, upozorio je on.

Ruski zvaničnik smatra da zemlje treba da napuste dvostruke standarde i “počnu da govore na zaista zajedničkom jeziku čovečanstva, pre nego što bude prekasno”.

Sergej Nariškin, šef ruske službe za obaveštajne poslove Rusije, u sredu je održao konferenciju o međunarodnoj bezbednosti u Moskvi. Ovom velikom događaju u ruskoj prestonici prisustvovale su delegacije iz 95 zemalja sveta.

RUSKO “NJET” CRNOGORCIMA: Rusi odbili da izdaju dozvolu Monetenegro Airlinesu (INFO)

(Dnevne.rs /Izvor: Raša tudej)