‘GRESKOM’ PROCURILA NAJVEĆA TAJNA KFORA: Dok su specijalci ROSU tukli Srbe, mađarski vojnici se digli na oružje i krenuli da ih zaštite, ali ono što je usledilo kod njih izazvalo REVOLT! (INFO)

Kosovo

Foto: Telegraf

Haos u KFOR-u

Rasulo u KFOR-u posle upada ROSU na sever Kosova, hapšenja i maltretiranja Srba u Zubinom Potoku i drugim delovima i dalje traje i nikako da se uspostavi red u ovoj misiji.

Tokom 28. maja, kada je krenula akcija ROSU pod sloganom borba protiv korupcije u KFOR-u su se dešavale čudne stvari.

– Kada je krenulo divljačko hapšenje Srba i prekomerna upotreba sile na severu južne srpske pokrajine kontigent Mađarskih vojnika u sastavu KFOR-a hteo je da krene u zaštitu Srba, međutim glavešine sa Zapada su ih zaustavile u toj nameri – kaže izvor iz Prištine.

Prema njegovim rečima Mađari su, kada su videli teror ROSU i NJSO nad srpskim stanovništvom krenuli u sprovođenje svoje misije na Kosovu koja glasi zaštita bezbednosti svih.

DRAMA USRED SRBIJE: Scena od koje podilazi JEZA! Meštani sela ZGROŽENI, ovako nešto nikada nisu videli (VIDEO)

– Mađarski komandanti su čak i obavestili nadležne o kretanju u misiju, ali je ubrzo stigla naredba o obustavljanju bilo kakvog dejstva – otkriva izvor.

– Kosovska policija je odgovorna za svoje akcije, kada je reč o sprovođenju zakona – rekao je u jednom od svojih intervjua Vinćenco Graso, portparol KFOR-a.

Koliki je haos u KFOR-u vladao tih dana najbolje govore štura saopštenja ove misije tokom i posle akcije ROSU.

Pre svega to je dokaz i tvrdnja da je Beograd obavešten o upadu na sever Kosova.

– Ja sam tokom intervjua za tv Prvu rekao da je “svako bio informisan” što znači da je ta informacija bila ranije obelodanjena ali ne od KFOR-a – rekao je Graso nakon izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da niko nije obavestio Srbiju o akciji već da je to on lično uradio.

STEŽE SE OBRUČ OKO VUČIĆA: Dvojica stranačkih kolega skidaju predsednika SNS?!

Kada je reč o akciji ROSU, Graso je rekao:

“Ova operacija je sprovedena u različitim opštinama na Kosovu, ne samo na severu, njen rezultat je hapšenje pojedinih policajaca i civila različite nacionalnosti, i stoga nije bilo nikakve međuetničke konfrontacije”, kaže Graso.

On precizira da je KFOR nadgledao akciju i da je, kao treći u nizu nadležnih za bezbednost – kosovska policija, UNMIK, pa KFOR, procenio da njegova intervencija nije potrebna, čime je indirektno potvrdio ova saznanja.

       

(Dnevne.rs /Izvor: Alo.rs)