GLAVNI JUNAK PARADE U MOSKVI BIO JE PREDSEDNIK SRBIJE: Putin i Vučić sprečili “TIHO OTIMANJE KOSOVA”

Vučić

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Ruski i srpski predsednici Vladimir Putin i Aleksandar Vučić zajedničkim nastupom na Paradi pobede u Moskvi sprečili “tiho otimanje Kosova”, procenjuje glavni urednik “Novog standarda” Željko Cvijanović.

Prenosimo deo teksta jednog od najboljih poznavalaca geopolitičkih prilika: 

Ne verujem da je Aleksandra Vučića, otkad se bavi politikom, na nekom događaju videlo više miliona Zemljana kao u sredu na moskovskoj paradi, gde je sa Bibijem Netanijahuom bio gost Vladimira Putina.

SAMO JE VUČIĆ ODRŽAO REČ: Otkriveno šta je Putin rekao predsedniku Srbije o NATO paktu

O počasti koju je tom prilikom doživeo, posebno posle kampanje povedene, kako se to radi u poslednje vreme, istovremeno iz Beograda i zagreba, rečeno je dosta.

putin

Foto: AP

Ali nije rečena ni reč o ogromnoj globalnoj simboličkoj roli u kojoj se našao Vučić. Naime, Putin, politički naslednik onih snaga koje su uz velike žrtve slomile nacizam, okupio je Nehtanijahua, političkog naslednika Jevreja, iako brojčano ne najvećih, ali svakako najparadigmatičnijih žrtava Drugog svetskog rata. I Vučića, čija simbolička poruka je ovde bila najsuptilnija. Jer Vučić nije samo politički potomak žrtava jednog naroda u odnosu na brojnost, on je i mnogo više.

VUČIĆ OBJASNIO ŠTA ZNAČI ZAHTEV MMF ZA POVEĆANJE PENZIJA: Više od 70 odsto penzionera NE BI DOBILO NIŠTA

Glavni junak moskovske parade bio je Vučić, onaj Vučić koji je povijao pod teretom kosovskog problema, definišuće tačke decenija na prelazu vekova, u kojima je fašizam započeo svoj novi život, još jednom  nošen snagom velikih zapadnih sila. Rečju, nije Putin na paradi od Kosova pravio globalni simbol, on je samo krupnoj globalnoj političkoj činjenici dao značaj kakav zaslužuje.

(Dnevne.rs/Srbija Danas.com/Izvor: Informer)

1 Comment on "GLAVNI JUNAK PARADE U MOSKVI BIO JE PREDSEDNIK SRBIJE: Putin i Vučić sprečili “TIHO OTIMANJE KOSOVA”"

  1. Cuj, JUNAK

Comments are closed.