EVROPSKI PARLAMENTARAC: Napravili smo istorijsku grešku priznavanjem nezavisnosti Kosova!

parlamentarac
Pariz je napravio istorijsku grešku što je priznao Kosovo, izjavio je evropski parlamentarac iz Francuske Emerik Šoprad, navodeći da je NATO ratom protiv Srbije potvrdio separatizam Albanaca, a da je EU sledila američki politiku.

Šoprad, koji je nedavno u Spoljnopolitičkom odboru Evropskog parlamenta javno progovorio o stradanju Srba na Kosovu, rekao je za današnje Novosti da Kosovo nikada ne može da uđe u EU zato što je „leglo kriminala i snosi odgovornost za etničko čišćenje Srba i drugog nealbanskog življa“.

„Sve je, nažalost, nastavak onog što se dešavalo 1999. godine iz vremena nelagalnog rata NATO protiv Srbije, čiji je cilj bio da se potvrdi separatizam Albanaca s Kosova, koji su iz demografskih razloga postali većinski na ovoj teritoriji. A EU je sledila američku politiku“, rekao je funkcioner Nacionalnog fronta.

Prema njegovim rečima, iz svega toga uglavnom profitira SAD, jer je Srbija, pravoslavna zemlja istorijski bliska Rusiji, regionalna sila.

[adsenseyu5]

„Razbijanje Jugoslavije imalo je za cilj da se oslabi srpski narod u korist drugih nacija. Iza prava manjina, krili su se strateški interesi, američki, ali i nemački“, kazao je Šoprad.

On je rekao da ima mnogo različitih modela kako bi mogao biti rešen status Kosova, kao što je, na primer, jaka autonomija Zapadne Sahare u suverenom Maroku.

U svakom slučaju, naglasio je poslanik EP, Kosovo i Metohija sa svojim specifičnostima treba da ostane pokrajina u sastavu Srbije.

„Logika nezavisnosti vodi u bezizlaz. Tim pre što Albanci s Kosova imaju mafijašku ekonomiju koju, uglavnom, održavaju švercom, u šta sam mogao da se uverim tokom posete pre nekoliko godina.“

„A to je veoma opasno, i za lokalno stanovništvo i za EU, ako želi da integriše ovaj region“, rekao je Šoprad.

[adsenseyu1]

(Tanjug)

1 Comment on "EVROPSKI PARLAMENTARAC: Napravili smo istorijsku grešku priznavanjem nezavisnosti Kosova!"

  1. Ahh…Napokon se budi sves pojedinih zemalja EU . Dali se plase svojih “albanaca” koji ce traziti svoj deo , njihove teritorije.!?

Comments are closed.