Evo šta je presudilo da Srbija ispadne sa Svetskog prvenstva

fudbal

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Srbije porazom od Brazila sa 2:0 eliminisana je već u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Rusiji. Zanimljivo je da bi “orlovi” prošli da nije bilo onog nesrećnog gola Đerdana Šaćirija u 90. minutu, kojim je Švajcarska trijumfovala sa 2:1.

Naime, nakon završetka grupne faze i sa svim postignutim rezultatima, Srbija bi remijem sa Švajcarskom obezbedila prolaz dalje.

Kako je to moguće?

OGLASIO SE DUŠKO TOŠIĆ: Evo šta je rekao posle izostanka protiv Brazila!

Švajcarska je remizirala sa Kostarikom (2:2) i Brazilom (1:1) i, uz zamišljeni remi sa našom selekcijom, “sajdžije” bi ostale na tri boda, dok bi Srbiji trijumf nad Kostarikom (1:0), kao i taj remi koji nam je u 90. minutu izmakao protiv zemlje koja se nalazi podno Alpa – doneo četvrti i ključni bod, kojim bi “orlovi” prošli u nokaut fazu.

navijač

Foto: Tanjug/AP

Brazil bi bio prvi, a nas ovaj poraz od njega ne bi uopšte boleo, jer… Imali bismo četiri boda, Švajcarci bi ostali iza nas, sa tri, a na začelju, sa jednim, Kostarika koja je u 90. minutu, posle sjajne borbe, izborila penal i došla do izjednačenja.

Taj remi, u 90. minutu, bio bi dovoljan da Srbija prođe dalje – samo da nije u poslednjim momentima duela sa “sajdžijama” dozvolila Šaćiriju da umakne našoj odbrani i, matiranjem Stojkovića, ne samo donese pobedu, već, ispostavilo se, i plasman u osminu finala.

PRECENIO SEBE? Evo kako je Sergej Milinković-Savić ocenio svoje igre na Mundijalu

Možda nije bilo realno očekivati da će se, posle lošeg epiloga meča sa Švajcarskom pobedi Brazil, možda je to teško uraditi i kada pucate od samopouzdanja, ali…

Brazil

Foto: Tanjug/AP

Nije strašno izgubiti od boljeg. Strašno je kada vam tako malo nedostaje za podvig. A naša šansa za podvig ispuštena je tačno u 90. minutu meča sa “sajdžijama”. Sat je, ovoga puta, bio na njihovoj strani.

(Dnevne.rs/Izvor: Predrag Tihi, Blic.rs)