Evo šta je Đorđević izjavio nakon što je čuo slavlje Australijanaca u svlačionici! (INFO)

trener

Foto: AP/Tanjug

Selektor ističe da njegovoj ekipi ne pada na pamet da kalkuliše u utakmici protiv Francuske

Aleksandar Đorđević posle poraza od Australije nije bio zadovoljan, jer je njegova ekipa pala u završnici, posle čega su Kenguri došli do ubedljive i nerealne razlike od 15 poena, iako je tokom većeg dela meča bio egal.

Razlika zaista nije realna, ali utakmica se igra 40 minuta, a ne 35. Veoma snažna igra od strane Australije. Ovo je definitivno dobra škola za nas. Četitam boljem timu, koji je imao više igrača u utakmici. Spremamo se sada za Francusku i protiv njih ne smemo ni da se igramo sa kalkulacijama. Ne pada mi napamet, ili bilo kome u ekipi, idemo na pobedu – istakao je Đorđević.

[adsenseyu1]

Moramo dosta dobro da je pogledamo, kao da smo stali, pala nam je koncentracija. Prodali su nam tri puta istu akciju, a mi ne reagujemo. Da li je to znak umora, ali ovo je bila izuzetno fizički zahtevna utakmica. Nismo odreagovali pametno kod faulova, dozvolili smo mnogo prodora 1 na 1, sve to mora da se popravi, ali ruke ne smemo da spustimo. Možda neki igrači misle da treba samo da se izađe i da se pobedi. Sve mora da se zaradi – naglasio je Đorđević.

Foto: AP/Tanjug

Đorđević je istakao da je čuo kako su se njihovi protivnici radovali u svlačionici, ali je ostavio mogućnost da se ekipe sretnu još jednom na turniru.

Australija je ekipa koja igra stalno u kontaktu, teški su, zato je možda bilo manjka energije u nogama. Ne smemo samo da rešavamo individualno utakmicu. Moramo da se vratimo našoj igri.

[adsenseyu1]

Australija nije iznenađenje, imaju snagu i u svim tim NBA igračima. Čuli smo ih u svlačionici, jako su se radovali, ali možda se sretnemo još jednom na turniru – zaključio je Sale Đorđević.

Da bi se ostvarila ova mogućnost koju je Đorđević pomenuo, Srbija bi morala da završi na 4. mestu u grupi, pa bi se u evetnualnom polufinalu ukrstila sa Australijom i trećeplasiranom ekipom iz grupe B.

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)