EVO KOJU SLOBINU REČENICU PAMTI SVAKI SRBIN: Dan kad je Milošević postao SRPSKI CAR NA KOSOVU! (VIDEO)

prorocanstvo

Foto: Tanjug arhiva

Pre 28 godina bivši predsednik SRJ, a tadašnji predsednik Predsedništva Saveza komunista Srbije izgovorio je kosovskim Srbima rečenicu koja je odmah ušla u legendu i koju Srbi i danas dobro pamte

Pre 28 godina bivši predsednik SRJ, a tadašnji predsednik Predsedništva Saveza komunista SrbijeSlobodan Milošević izgovorio je kosovskim Srbima rečenicu koja je odmah ušla u legendu i koju svi u Srbiji znaju – NIKO NE SME DA VAS BIJE!

Kosmetski Srbi su već neko vreme bili nezadovoljni, iz razloga stalne represije albanskih separatista na Srbe koje su živeli u srpskim selima koja su bila isturena ka albanskim. Pri tome policija koja je u to vreme bila većinom albanska se ograđivala od bilo kakvog dejstva koja bi zaštitila Srbe. Drugim rečima, Srbi su želeli ograničiti političku moć većinskih kosmetskih Albanaca.

Obzirom da su svi oblici institucionalnih inicijativa prolazili kroz filter albanski majorizovanog aparata (i državnog i partijskog) pojavio se oblik autentičnog samoorganizovanja Srba sa Kosmeta koji su morali samoinicijativno da štite svoje kuće od sad već čestih ekstremističkih pretnji i napada, bez formalnih funkcija u bilo kakvoj strukturi vlasti. Najpoznatiji je bio Miroslav Šolević, televizijski mehaničar iz Kosova Polja.

Srbi su čekali svaku mogućnost da se obrate direktno srpskom kadru u Beogradu bez albanskih posrednika. Naelektrisani saznanjem da je Beograd konačno obratio pažnju na njihove nevolje, na hiljade Srba se guralo napred, pokušavajući da stisne ruku partijskog lidera na ulazu u sumorni Dom kulture na Kosovu Polju. Dok je Milošević razgovarao sa srpskim predstavnicima, policija je (pretežno albanskog etničkog sastava), plašeći se nasilja, upotrebila palice da udalji masu. Demonstranti su izvikivali: Ubice! i Mi smo Titovi, Tito je naš.

[adsenseyu1]

Očigledno potresen vikom spolja, Milošević je rekao da hoće da vidi šta se dešava. Posmatrao je okupljenu masu sa balkona pre nego što je sišao i održao govor koji je postao jedan od najznačajnijih u njegovoj karijeri. Kasnije su često citirane i emitovane reči.

– Treba da ostanete i zbog predaka i zbog potomaka. Pretke biste obrukali, a potomke razočarali – rekao je tada Milošević.

Nakon što se obratio masi, situacija je krenula na gore. Demonstranti su želeli da priđu bliže, a milicija je želela da ih potisne. U sveopštem guranju se Milošević našao u komešanju i na njegove reči umirenja upućene okupljenima, jedan mu demonstrant dovikuje: „Ali, biju nas. Biju nas.” (misleći na postupak milicije prema demonstrantima).

Milošević se tada okreće ka tom delu gomile i prilično jasno i glasno izgovara rečenicu:

Niko ne sme da vas bije!“. Ova rečenica označila je početak srpskog populističkog talasa na čijem će čelu u narednih 13 godina biti Slobodan Milošević.

(Telegraf)

5 Comments on "EVO KOJU SLOBINU REČENICU PAMTI SVAKI SRBIN: Dan kad je Milošević postao SRPSKI CAR NA KOSOVU! (VIDEO)"

  1. koji car izdajnik srpskog naroda eto šta je on bio zobg njega i njemu sličnih mi nemamo više normalan život.

  2. Da nije njega bilo, Srbijom bi gazila americka cizma isto kao i u Avganistanu i u svim drugim drzavama ciji su politicari poltroni Amerike, Vatikana i ostalih masona. Imao je i pokojni Sloba svojih mana kao i svaki drugi covek, ali ovoliko mana kao ovi svi posle njega – e to je za Ginisa. Pravice Srbija Milosevica od blata, ali je suvise kasno.

  3. Niko nesme NEKAZNJENO da vas bije !

  4. stotebriga | 28. April 2015. at 17:49 |

    da no nikoj i ne smeete da bijete .. zatoa si dobivte sto zasluzivte ..

Comments are closed.