Evo kako je ROSU upala u kuću Milana Radoičića: Došli su samo sa samo jednim ciljem – da me ubiju (VIDEO)

upad

Foto: Printskrin Jutjub

“Novosti” objavljuju ekskluzivan snimak na kojem se vidi upad pripadnika ROSU i pokušaj hapšenja jednog od uticajnih političkih predstavnika Srba sa Kosmeta

KOSOVSKA MITROVICA – Dva dana nakon upada specijalaca ROSU i pretresa njegovog porodičnog doma, oglasio se i potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić koji je u saopštenju za medije istakao da je „ dobio jasne dokaze da je armija do zuba naoružanih ljudi imala jasan cilj – da ga ubiju”.

 Neću im se predati, jer ne želim da budem iskorišćen kao preparirana lutka za pokazivanje onima koji vode specijalni rat protiv Srbije i srpskog naroda ili instrument u zataškavanju nečijeg gnusnog i zločinačkog napada na jednog od srpskih političkih lidera Olivera Ivanovića, posebno zato što oni nisu došli da me odvedu živog – poručio je Radoičić i naglasio da nije bio najbliži prijatelj sa Oliverom Ivanovićem,ali „da nije ubica i nema nikakve veze sa ubistvom”.

– Priština želi da me ukloni zato što znaju da sam zajedno sa mojim prijateljima i mojom braćom jedan od retkih koji je spreman da im se suprotstavi u njihovoj nameri da zgaze i osvoje sever Kosova i Metohije i pokore srpski narod. Smeta im otpor koji pružamo na severu KiM, ali neće me naterati da napustim pokrajinu – reči su Milana Radoičića.

On je naglasio da je spreman da „na poziv svoje države Srbije dam bilo kakav iskaz, kao što sam spreman da se za nju borim”.

– Moja sudbina oklevetanog i progonjenog čoveka je danas sudbina svakog Srbina na Kosovu i Metohiji, jer svi zajedno se u ovim teškim trenucima borimo za kolektivni opstanak srpskog naroda na prostorima na kojima mnogi žele da nas ne bude” – navodi se u saopštenju i dodaje da je ovo obraćanje Radoičića namenjeno pre svega njegovim sugrađanima i sunarodnicima na Kosovu i Metohiji.

– Nisam uplašen, kao što ni moji sugrađani ne treba da budu uplašeni, jer Srbija je ozbiljna država, i preduzeće najmudrije, najodlučnije i najodgovornije poteze kako bi sačuvala svoj narod na Kosovu i Metohiji.

ČEKA SE NAREĐENJE VRHOVNOG KOMANDANTA Vojska Srbije spremna da zaštiti Srbe na Kosovu: BRAĆO SRBI, NISTE SAMI (FOTO)

Spreman sam da za svoju porodicu i svoju zemlju sve podnesem, ali nisam i neću da prihvatim da me blate i optužuju oni koje su za to platili Amerikanci i Britanci – jasan je potpredsednik Srpske liste.Radoičić je poručio da nema uzmicanja, da je on „blizu, da čeka i posmatra” i da će „pobeda će na kraju, bez ikakve sumnje, biti naša”.

(Dnevne.rs /Izvor: I. Radulović, Novosti.rs)