Emir Kusturica: Da Putin nije došao, nas Srbe bi sravnili sa zemljom

Mišljenje

Proslavljeni režiser Emir Kusturica izjavio je da bi Zapad sravnio Srbe sa zemljom da se nije pojavio Putin.

Kusturica je u intervjuu za „Rusku gazetu“ rekao da je pojava Vladimira Putina ponovo oživela ideju o kulturnom i verskom jedinstvu naša dva naroda — srpskog i ruskog.

Kusturica: Antifašista je fašista, a fašista — demokrata
„Pojava Vladimira Putina ponovo je oživela tu značajnu ideju. Mi ponovo postajemo svesni da nismo sami na ovom svetu“, ocenio je Kusturica.

Govoreći o bombardovanju SRJ 1999. godine, Kusturica je rekao da su tada SAD i Evropa kaznile Srbiju zato što smo uvek bili saveznici Rusije na Balkanu i „zato što mi, kao i Rusi, ispovedamo pravoslavlje“.

„Da Putin nije došao, nas, Srbe, sravnili bi sa zemljom. Taj čovek je vratio duh i dostojanstvo svome narodu, a sama Rusija se sada vraća na mesto u svetskoj hijerarhiji koje joj pripada. Sećam se, još za vreme Jeljcina, kad sam gostovao u jednoj televizijskoj emisiji u Moskvi. I rekao sam tada nešto o Dostojevskom. Voditeljku je to veoma iznenadilo.

U tim godinama mnogi Rusi su bili zaboravili na to da su u njihovoj zemlji živeli Čehov, Ljermontov, Ljeskov, Bunjin, da su stvarali Pudovkin i Ejzenštajn“, rekao je Kusturica.

[adsenseyu1][adsenseyu1]

(rs-lat.sputniknews.com)