EFIKASNO UBRZAVA MRŠAVLJENJE, SKIDA SALO: Jedite ovu namirnicu i PREPORODIĆETE SE

zdravlje

pixabay

Osim što sadrži proteine, koji su ključni za topljenje sala na stomaku, ovo koštunjavo voće obiluje i gotovo svim nutrijentima koji su potrebni za brzo i zdravo otapanje suvišnih masnoća

Sirovi bademi ubrzavaju rad metabolizma, a prema sprovedenim istraživanjima, svakodnevna konzumacija badema ubrzava

postupak mršavljenja za čak 62 odsto.

Nivo ukupne telesne masnoće smanjuje se za čak 56 odsto, a mršavljenje na području stomaka ubrzava se za 50 odsto.

Jedna porcija od oko 23 badema je sasvim dovoljna za zadovoljavanje potreba organizma za proteinima i nezasićenim masnim kiselinama.

Naime, za gubitak masnoće na stomaku ključni su upravo proteini. Zato su bademi sjajan izbor, jer osim što sadrže proteine, obiluju i gotovo svim nutrijentima koji su potrebni za brzo i zdravo otapanje suvišnih masnoća.

HOROSKOP ZA SUTRA (4. april 2018.): Još jedan nezgodan dan, najpre zbog Merkura koji nam je danas u kvadratu sa Marsom! (ASTROLOGIJA)

S druge strane, bademi se sporo razgrađuju pa ostavljaju dugotrajan osećaj sitosti, što će vas zaustaviti u posezanju za hranom koja je vašem organizmu nepotrebna.

Bademi su i puni dijetalnih vlakana koja su neizostavna za pravilan rad sistema za varenje.Takođe, naučnici su dokazali da bademi uspešno smanjuju indeks telesne mase, pomažu u izgradnji mišićne mase, regulišu krvni pritisak i nivo šećera u krvi, a smanjuju i rizik od nastanka brojnih bolesti, na primer bolesti srca, rak debelog creva, dijabetes itd.

Drevni recept za palačinke: Tanke i mekane kao duša! (FOTO)

Ako ne jedete pravilno, vaš stomak neće da postane ravniji, zato pazite na vreme unosa hrane, pravilnu i zdravu ishranu i svakodnevno vežbanje. Kombinacija tih faktora dovešće vas do željene telesne težine i zdravog tela.

(V.S. /Dnevno.rs)