DRAGAN SE MNOGO NAMUČIO: Prijatelji otkrivaju kako su izgledali POSLEDNJI DANI SLAVNOG GLUMCA

glumac

Printskrin: Youtube/Redakcija Vrele Gume

– Ta njegova bolest bila je teško breme – rekao je Zdravko Šotra koji je bio drug sa Nikolićem

Velikan srpskog glumišta, koji nas je nedavno napustio, Dragan Nikolić, poslednjih godinu i po dana života proveo je uglavnom u bolnici. Međutim, legendarni glumac nije izgubio smisao za humor, iako je trpeo velike bolove nakon operacije raka debelog creva, kako prenosi “Informer“.

Reditelj Zdravko Šotra bio je prijatelj i družio se sa Gagom gotovo do poslednjeg dana.

[adsenseyu1]

– Poslednjih meseci se slabo kretao. Pokušao sam da ga vodim kod fizijatra da bi mogao malo više da hoda. Ta njegova bolest bila je teško breme. Mnogo se namučio, ali onaj njegov pozitivni duh bio je neuništiv. Imao je inteligentan odnos prema svakoj nedaći koja ga je u životu zatekla. Bio je jako drag čovek. Milena je brinula o njemu, ali ne bih da pričam previše o tim intimnim detaljima – rekao je Šotra.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Jedna od najzapaženijih Draganovih uloga defintivno je u filmu “Nacionalna klasa” gde igra Flojda, a devojku mu je glumila Gorica Popović.

[adsenseyu1]

– Šale su bile neka vrta njegovog odbrambenog mehanizma. Nisam ga posećivala jer nisam želela da ga uznemiravam. Čuvao je svoj privatni život. Zajedno sa Milenom je vodio tu poslednju bitku. Ja sam se stalno informisala kako mu je preko kolega – kaže Gorica.

Scena iz filma Nacionalna klasa

(Informer)