Dr Dušan Janjić: Ovo je plan koji stoji iza masovnog iseljavanja Albanaca sa Kosova!

etnicki-odnosi
Dušan JANjIĆ, predsednik Foruma za etničke odnose
Zapad veruje da Rusija kontroliše srednji nivo bezbednosti u Srbiji

Najveći uticaj u Srbiji ima EU, jer je Beograd odlučio da prihvati evropske standarde – odnosno model ekonomije. Za to mu novac – i kontrolu – obezbeđuje MMF i Evropska banka, odnosno bankarska klasa EU, koja, uz birokrate ocenjuje da li ste napredovali.

Oni nad Beogradom imaju moć.

Kako se njihova moć pokazuje? Vi sve svoje resurse maksimalno usmerite na ispunjavanje njihovih uputstava, a oni vas u kritičnom momentu sankcionišu ili podrže.

Na drugom mestu je kultura. Treća stvar je prilagođavanje institucija i načina mišljenja  evroatlantskom modelu.

Četvrti je bezbednosni okvir. Tu se pojavljuje Amerika, na četvrtom mestu uticaja. Prva je Nemačka, odnosno EU, pa Rusija, pa Britanija i tek onda SAD.

[adsenseyu4]
Na Kosovu je obratno: prve su Amerika i Britanija, pa onda EU, a Rusija je marginalizovana.

Šta se sada po ovom bezbednosnom pitanju dešava: U Srbiji je sila broj jedan po broju naoružanih ljudi – policija. Sledi je Žandarmerija, pa privatna obezbeđenja, pa tek na četvrtom mestu je Vojska Srbije.

Zašto je sada došlo do pritiska da se u policiji vidi ko je ko i da se smanji ta naoružana sila koja je delom van kontrole javnosti? Pa, zbog procene NATO da su oni naklonjeni Rusiji.

Zapad veruje da Rusija kontroliše srednji nivo bezbednosti u Srbiji. Bajden je to poručio Vučiću: ako hoćete da razgovaramo, uklonite Rusiju iz sistema bezbednosti.

Sada ćete videti da ovo sa izbeglicama sa Kosova –  način na koji je prekinuto, uz učešće B92, Rojtersa, naše i mađarske Vlade – ima za cilj da Vučić raščisti trafiking, korupciju i slično, odnosno da raščisti stanje u policiji i da se tokom te čistke sklone i oni koji su povezani sa Rusijom.

[adsenseyu4]

To uklanjanje Rusije ćemo videti i kroz slabljenje Dačića i slabljenje Nikolića i Vulina (koga gledaju na relaciji Vučelić-Mira Marković i Muzej Cvetajev u Moskvi ). Uostalom, i Tadić je završio na Zapadu zbog svojih veza sa Italijom i ruskim kapitalom.

Dalje, očekujem zahtev za procesuiranje onih koji su aktivno učestvovali i omogućavali odlazak dobrovoljaca u Ukrajinu. Čak i zabranu Treće Srbije, zbog spotova na internetu i promocije odlaska dobrovoljaca iz Srbije.

Kada je reč o javnim porukama – odnosno „podsećanjima” (kao Kirbijevo da nije vreme za imovinu), ona često mogu biti dogovorena sa domaćom elitom.

Tako se naša vlast sakrije iza američkog uticaja.

(Web-tribune.com, Fakti)

2 Comments on "Dr Dušan Janjić: Ovo je plan koji stoji iza masovnog iseljavanja Albanaca sa Kosova!"

  1. izdaja srpskih interesa na djelu..

  2. Sasvim ste u pravu prijatelju dr. Janjiću čestitam na iskrenosti, dosta smo se naslušali laži <3

Comments are closed.