DOZIVALA POGINULE KOLEGE: Preživela jer je ispala iz automobila! (INFO)

nesreca

Foto-ilustracija: Tanjug/AP/Boris Grdanoski

Radnici BIA krenuli su na berbu grožđa, pa završili pod velikim šleperom. Za Skrobonju, Milosavljevića i Jovića nije bilo spasa

Pokušao sam da izbegnem direktan sudar, ali kao da su se nekako podvukli pod kamion – kaže za “Novosti” S. T. iz Prijepolja, vozač kamiona, još uvek u ozbiljnom šoku posle stravične nesreće.!

Vozaču kamiona je uzet uzorak krvi rade analize, a srećom prošao je samo sa lakšim povredama.

[adsenseyu5]

Nesreća se dogodila kod Kruševca u subotu oko 10.45 kada je“fijat punto” beogradske registracije direktno naleteo na teretno vozilo u suprotnoj traci dok je pokušavao da pretekne vozilo iz Kruševca.

Poginuli su putnici iz automobila Gorica Jović (42), Dragana Skrobonja (41) i Dušan Milosavljević (45), a teško je povređena Jelena Ilić (34) – svi zaposleni u Bezbednosno-informativnoj ageniciji (BIA), koji su u privatnoj režiji krenuli na “Župsku berbu”, manifestaciju u Aleksandrovcu..

Foto-ilustracija: Tanjug/AP/Boris Grdanoski

Kamion se donekle i zaglavio u bočnu bankinu, skrenuo je udesno, a iza teretnjaka u kome je bila smeštena drvna građa – pelet ostalo je na desetine metara slomljene ili ulubljene zaštitne ograde– komentarisali su očevici.

Kako su rekli, prizor je bio jeziv, smrskani delovi automobila su bili svuda po putu.

[adsenseyu1]

Vatrogasci su tek nakon sečenja karoserije na “fijatu” uspeli da dođu do žrtava, a jedinu putnicu koja je preživela, spasilo je to što je u trenutku udesa bila na zadnjem sedištu auta i što je ispala iz njega

Ona je bila svesna i sve vreme je dozivala svoje prijatelje koji su poginuli. U nesreći je zadobila povrede glave, karlice i grudnog koša i odmah je otpremljena na lečenje u Beograd.

Inače, na putu ka Jasičkom mostu i na severnoj zaobilaznici se relativno brzo vozi, a ni preticanja nisu retkost.

Kod čitlučke crkvice gde se odigrala tragedije u sudaru “fijata” i teretnjaka, tragovi nesreće bili svuda vidljivi: delovi razbijenog automobila, donje maske i branika kamiona bili su svuda po magistrali.

(Novosti)