DOMINIRA još od 1974. godine: Pogledajte VODITELJKU koja je ZALUDELA CEO SVET, a nije ni zgodna ni mlada! (VIDEO)

godine

Printskrin: Youtube/Styxhexenhammer666

Dobitnica je mnogih nagrada, a uz počasti naravno dolaze i mnoge materijalne pogodnosti: ima modernu kuću, skupi automobil i pristup stvarima koje su inače nedostupne prosečnom građaninu

Lice famozne Ri Čun-he (72), poznate po moćnom i nepokolebljivom glasu i izvanrednoj rečitosti, dominira televizijskim ekranima Severne Koreje još od 1974. godine, otkad se zaposlila na državnoj televiziji, na kojoj se emituju samo ozbiljne i važne vesti. Iako je formalno u penzijii od 2012. sve najvažnije događaje još uvijek najavljuje upravo ona.

Ozbiljna i dramatična Ri, plakala je i jecala kad je 1994. godine javnosti morala da objavi da je umro Kim Il Sung, a još se više gušila u suzama kad je 2011. ovaj svet napustio “dragi vođa” Kim jong Il.

Za razliku od svojih ostalih kolega, Ri u seloj svojoj karijeri, nikada nije bila degradirana ili otpisana.

Malo ko od onih koji prate stanje u toj najzatvorenijoj zemlji na svetu, odakle informacije izlaze “na kašičicu”, ne zna za nju, a ona smatra da nije dovoljno da voditeljke budu samo mlade i lepe: one prvenstveno moraju pobuđivati poštovanje, biti časne, odmerene, ugledne i dostojanstvene.

Jedna od njenih tajni je neverovatna mogućnost preobraćenja glasa dok čita vesti: od žalosnog, melodramatičnog i nežnog, do onog prijetećeg, od kog gledaoce prolaze trnci.

Njen glas obiluje strahom upućenom protiv partijskih neprijatelja. Kad hvali vođu zemlje priča odrešito, snažnim tonom, punim ponosa, a kad govori protiv Zapada njen bes je toliko jak i uznemirujući da svi koji je gledaju doslovno “ne dišu”.

– Glas joj je pun prezira i mržnje – kaže Brajan Majers, severnokorejski propagandni analitičar.

Kad je na ekranu najčešće je odevena u ružičasti kostim ili u tradicionalnu koreansku žensku odeću.

Dobitnica je mnogih nagrada, a uz počasti naravno dolaze i mnoge materijalne pogodnosti: Či ima modernu kuću, skupi automobil i pristup svim stvarima inače nedostupnim prosečnom građaninu Severne Koreje.

(Dnevne.rs /Izvor: 24 sata.hr)