DOMAĆINI ZADOVOLJNO TRLJAJU RUKE: Nakon što je ukinut obavezan PCR test za ulazak u Crnu Goru počeo je DESANT NA BUDVU (FOTO)

more

Dnevne

U pokušaju da koliko-toliko spasu turističku sezonu, u Budvi su sve oči uprte u septembar i oktobar, ali i – Srbiju!

Prema poslednjim podacima Turističke organizacije Budve, trenutno od Jaza do Buljarice boravi oko 8.300 gostiju što je oko 4 puta manje nego prošle godine, ali znatno više nego prethodnih meseci, prenose “Vijesti”.

Naime, trenutna popunjenost kapaciteta daleko je veća nego u junu, julu, pa čak i avgustu, tokom glavne turističke sezone kada je Budva praktično bila prazna, dok su okolne destinacije, Hrvatska, Albanija i Bosna i Hercegovina, imale odlične rezultate.

OVO JE NASTAVNICA IZ ZRENJANINA KOJA JE IZBOLA MUŽA: Posvađali se, pa usledio horor, ćerka bila u kući

Trenutno u Budvi u hotelima boravi 5.500 gostiju, dok je 2.800 u privatnom smeštaju.

– Kada je u pitanju struktura, u našem gradu borave turisti iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Albanije, Kosova, Belorusije, Rusije … – naveli su u lokalnoj turističkoj organizaciji. U TO Budva su optimisti da će predstojeći period “biti srećniji, bezbedniji i uspešniji za sve građane“.

– Otvaranjem granica sa Srbijom primetno je povećanje broja gostiju i sa ovog, veoma značajnog tržišta, kako u privatnom smještaju, tako i u hotelima i pored toga što je pred nama period postsezone koji je više karakterističan za dolazak gostiju sa zapadnoevropskog tržišta – saopštili su iz TO Budve.

Kako su naglasili, pored gostiju iz regiona, tokom ovogodišnjih letnih mjeseci u hotelima su najbrojniji bili turisti iz Ukrajine i Belorusije.

Na teritoriji Srbije, kako su naveli u TO Budva, u toku je intenzivna outdor i PR kampanja sa porukom: “Budva, ljubav koja traje”.

 

Dnevne.rs, Blic