DOKTOR ODGOVORIO: Lečio sam Radenka Nikodinovića po protokolu, u šoku sam! (INFO)

decak

Foto: Privatna arhiva

Dr Dobrivoje Bojanić na saslušanju rekao da je malog Radenka Nikodinovića lečio po protokolu i da nije očekivao komplikacije!

Doktor Dobrivoje Bojanić, koji je stavio gips malom Radenku Nikodinoviću (8) u lozničkoj bolnici saslušan je danas u Policijskoj stanici u Loznici.

[adsenseyu5]

Lečio sam Radenka po medicinskom protokolu. Sve smo učinili da mu namestimo ruku i da ona zaraste. Nismo očekivali komplikacije. Ne znam šta je pošlo naopako. Mnogo mi je žao što je dete preminulo, ne mogu da verujem da se to desilo, u šoku sam – rekao je Bojanić tokom saslušanja, pišu “Novosti”.

Bojanić je naveo i da je možda napravio administrativne propuste tokom vođenja papirologije, ali da je dečaka lečio po ustaljenoj praksi.

Osim Bojanića, izjave su danas dali i pedijatri lozničke bolnice, koji su dečaka pregledali kad su ga roditelji dovodili u bolnicu zbog visoke temperature i otoka na ruci. Tužilaštvu je dostavljena i medicinska dokumentacija iz koje se vidi da su detetu dati antitetanus i drugi lekovi.

U ovom trenutku još se čeka obdukcioni nalaz kako bi se znao tačan uzrok smrti. Prve pretpostavke govore da je dečak preminuo zbog gasne gangrene i sepse.

[adsenseyu4]

Lekari sa Instituta za majku i dete “Dr Vukan Čupić” su se do poslednjeg trenutka nadali da će uspeti malom Radenku Nikodinoviću da spasu život. Nažalost, dečak je preminuo u subotu ujutru, a danas je sahranjen nalokalnom groblju u Kozjaku kod Loznice.

(Dnevne.rs /Alo /Izvor: Novosti)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]