“DOGODILO SE NEŠTO STRAŠNO”: Mala Jana (5) ruši Zoranov alibi?! (INFO)

jana

Ko je majku odvojio od ćerke?, Foto: Privatna arhiva

Devojčica Jana Marjanović (5), ćerka Zorana i ubijene Jelene Marjanović, mogla bi u nastavku istrage specijalnom timu stručnjaka ponovo dati odgovore na pitanja u vezi sa poslednjim minutima koje je provela, navodno, zajedno sa majkom i ocem.

Suprug svirepo likvidirane pevačice „Granda“ je na saslušanju u policiji naveo upravo svoju ćerku kao jedinu osobu sa kojom je bio kada je Jelena nestala. I sama devojčica rekla je pedagogu da se dogodilo „nešto strašno“.

– Sa njom je već jednom razgovarano i s obzirom na to da se radi o detetu, moralo se voditi računa da se ne povredi i uplaši. Ukoliko istraga

Jelenin dever se zatvorio u kuću

Miloš Marjanović, dever ubijene pevačice Jelene, nakon dva saslušanja u policiji prethodnih dana uplašen je zbog mogućeg hapšenja, jer veruje da su razlog za njegovo privođenje slike sa njegovog Fejsbuk profila koje su se pojavile u medijima, a na kojima izgleda kao sektaš. Na jednoj od slika vide se krvavi nož i krst.

bude zahtevala, moguće je da će ponovo pedagog ili psiholog sa njom razgovarati o tome šta je radila mama kada ju je poslednji put videla. Naravno da detetova izjava ni do sada, a ni ukoliko se bude sa njom još razgovaralo, ne može biti glavni dokaz, ali da može da pomogne, to je nesporno – objašnjava naš sagovornik blizak slučaju.

Ukoliko dođe do ponovnog susreta male Jane sa psihologom ili pedagogom, stručnjak će verovatno s njom razgovarati uz korišćenje metode koja je u psihologiji poznata kao indukcija.

[adsenseyu1]

– Janu ne treba pitati šta je videla, već da li je videla svađu između mame i tate u automobilu, da li je tata vozio brzo, da li je tata sam pomogao mami da uđe u kuću, da li je još neko pomogao tati, da li je mama spavala kad su došli kući… Svrha svih pitanja je da se odgovori na to da li je Jelena s nasipa došla kući, što ruši Marjanovićev alibi za sve ostalo – dodaje naš izvor, koji objašnjava da dete od pet godina nije toliko malo da ne može da opiše neke stvari koje su se dogodile ili koje je videlo, samo sa njim treba da razgovara neko u koga ima poverenja.

Marjanovići ponovo u policiji

U okviru policijske istrage, koja ja trenutno u toku, svi članovi porodice Marjanović biće narednih dana ponovo pozvani na saslušanje, pošto u policiji smatraju da su na ivici da ih „slome“ i nateraju da otkriju sve što znaju o ubistvu Jelene Marjanović.

Prema rečima našeg sagovornika, najpogodija osoba bi bila žena starosti njene majke, od 30 do 40 godina, u koju bi devojčica imala poverenja.

S druge strane, Jelenina majka o slučaju svirepog ubistva svoje ćerke još neće da govori sve dok ne sazna ko je ubica. U razgovoru za naš list, Zorica Krsmanović kaže da je unuka Jana često pita kada će joj se majka vratiti. Jelenine slike su Marjanovići sklonili iz svoje kuće, dok ih je Zorica ostavila, što devojčicu još više podstiče da pita gde joj je majka.

[adsenseyu1]

– Nismo sklonili Jelenine slike iz kuće, pa kada ih Jana vidi, kaže mi: „Čekam mamu, kad će da se vrati već jednom?“. Ona je mala, ali ipak je bila tamo na nasipu i sluti da se nešto loše desilo. Štitimo je koliko možemo i nikako ne pričamo pred njom o ubistvu. Ona odlazi kod oca Zorana i njegovih roditelja, sa kojima sam u kontaktu – kaže Zorica Krsmanović.

Jelena Marjanović nestala je 2. aprila tokom trčanja u borčanskom naselju Crvenka. Sutradan je pronađeno njeno unakaženo telo. Obdukcija je pokazala da je usmrćena sa više od 30 udaraca tupim predmetom u glavu.

(Dnevne.rs /Izvor: J. Paunović /Alo.rs)