Dobijala je ZASTRAŠUJUĆE preteće poruke! U jednom od poslednjih intervjua Divna Karleuša ispričala je svoju životnu priču… (FOTO)

karleusa

Divna Karleuša, Foto: Screenshoot Instagram

Divna Karleuša preminula u 61. godini u svom stanu. Divna se bavila novinarstvom, narod ju je obožavao čak i kada nisu znali kako izgleda, s obzirom na to da je bila radijski voditelj.

Pre nekoliko godina u jednom intervjuu je pričala o svojoj karijeri.

– Lagano sam počela da se bavim estradom i od njegovog osnivanja bila sam član Radija 101. Prvo sam radila kao voditelj, a potom i urednik, sve dok ga, pre pet godina, nisu zatvorili.

U jednom od poslednjih intervjua Divna Karleuša ispričala je svoju životnu priču, od ljubavne veze sa starijim muškarcem iz koje je dobila ćerku Jelenu do rada na radiju 101.“Pohađala sam društveni smer u Devetoj beogradskoj gimnaziji. Pre toga, pobeđivala sam na takmičenjima u recitovanju i pisanju pesama.

Mada sam želela da upišem Likovnu akademiju jer sam lepo slikala, nisu me primili. I danas me slikanje opušta pa znam da skuvam kafu, pustim muziku i po celu noć bojim platno.

Kada je za to došlo vreme, upisala sam Pravni fakultet, ali ga nisam završila jer sam se vrlo brzo zaljubila, udala i postala majka”, evocira uspomene Divna na period kada je sa samo 17 godina upoznala svoju veliku ljubav.”Dragan mi je bio komšija. Dopadao se i mojim drugaricama jer nas je sve šarmirao kao iskusniji i jedanaest godina stariji momak.

Sve smo bile zaljubljene u njega, a dok su druge odustajale, ja nisam. Zabavljali smo se tri godine, a onda odlučili da se venčamo jer sam ostala trudna. Jelena je rođena kao plod prave ljubavi jer su te tinejdžerske ljubavi najjače. Kasnije je bilo možda i burnijih i lepših, ali tako iskrenih više nikad.

Ovo je poslednja poruka Divne Karleuše: Objavila je Jelenin snimak, a onda joj je ćerka odgovorila sa ČETIRI jake reči (FOTO)

Uoči venčanja, celu noć sam sa mamom i sestrom pravila torte, a svečanost smo organizovali u Domu kraljevskog vazduhoplovstva na Studentskom trgu. Pevao je Marinko Rokvić, a svirao orkestar Ace Šišića”, seća se voditeljka koja je godinu dana nakon porođaja počela da se bavi novinarstvom.

“Jelena me je totalno obuzela, a i nije mi se učilo, pa sam napustila fakultet. Mnogo godina kasnije, pošto nisam smela da izlazim, noću sam slušala radio. Nekoliko godina kasnije javila sam se na konkurs za honorarnog saradnika i tadašnji urednik Radija 202 Mihailo Ćurčić dao mi je šansu u Informativnoj redakciji.

Potom sam na Prvom programu radila Večernju reviju želja, a moj glas je godinama želeo dobar dan i slušaocima Posela 202.

Lagano sam počela da se bavim estradom i od njegovog osnivanja bila sam član Radija 101. Prvo sam radila kao voditelj, a potom i urednik, sve dok ga, pre pet godina, nisu zatvorili”, isticala je Divna koja je u poslovnom zadovoljstvu pronašla utočište od razvoda”Imala sam zahtevan posao koji mi je donosio zadovoljstvo, ali i umor. Kad sam radila, Jelenu su čuvale mama i tetka.

Nije takav tempo mog posla bio razlog razvoda. I moj bivši suprug je imao specifično zanimanje. Zvuči kao fraza, ali neslaganje naravi i međusobno zasićenje nakon sedam godina doveli su do razlaza. Zasićenje ne znači da se meni neko drugi svideo, niti njemu.

Nismo više bili nasmejani, nismo zajedno gledali televiziju, više nije bilo nedeljnih ručkova… Shvatili smo da je bolji dobar razvod nego loš brak. Rastali smo se kao prijatelji, a danas moj bivši suprug ima divan brak, prelepu mladu i zgodnu ženu i dva preslatka sina”, iskrena je bila Divna.

Zahvaljujući svom očaravajućem glasu, stekla je armiju obožavalaca koji su joj, iako nisu znali kako izgleda, često priređivali iznenađenja.

Zafrkavala sam se u programu na pomalo muški način, pa su me prozvali ženski Minimaks. Veoma brzo sam postala popularna, dobijala sam pisma, ali i ljubavne pesme. Bilo je i pretećih poruka koje su plašile celu redakciju, ali i velikih buketa cveća.

Niko nije znao kako izgledam, ali su me, gde god progovorim, prepoznavali po glasu”, s osmehom je pričala novinarka koja je mnogim uspešnim pevačima pomogla da se proslave.Divna koja je televizijsku popularnost stekla učešćem u rijaliti programu Veliki brat, iz kojeg je izašla s novim planovima.

“U kući sam napunila baterije i spremna sam za nove radne izazove. Jer, kada se pre pet godina zatvorio Radio 101, jedno vreme radila sam u pres službi Radio Beograda, a potom odabrala takozvani socijalni program. Nakon 33 godine radnog staža i dve na birou, sada mogu da radim kao slobodan strelac, da budem autor i napravim svoju, drugačiju emisiju. Smatram da sam u životu baš imala sreće. Poznajem mnoge koji su se trudili i radili kao ja, ali je nisu imali. Neko odozgo nas gleda, čuva i zahvalna sam na tome”, pričala je Divna za Glossy.

(Dnevne.rs /Alo /Izvor: Glossy.espreso.rs/B.Z.)