Đorđe Lacković je Ivanu tukao satima, pržio je peglom, udarao o radijator, a sada se sudiji žali da ne može da prati suđenje JER MU JE “TEŠKO I LOŠE” (FOTO)

zrtva

FOTO: FACEBOOK / PRIVATNA ARHIVA

Suđenje Đorđu Lackoviću (24) iz Klena kod Bogatića, koji je optužen za brutalno prebijanje svoje tadašnje devojke Ivane Filipović (22), odloženo je juče u Osnovnom sudu u N ovom Sadu, jer se optuženi žalio da se oseća loše

Lacković, koji je svoju tadašnju devojku mučki tukao nekoliko sati, pržio je peglom po telu i iživljavao se nad nesrećnom devojkom, sudiji se žalio na glavobolju i mučninu, i tražio je da mu se suđenje zbog toga odloži.

On se inače nalazi u pritvoru u Okružnom zatvoru u Novom Sadu od 12. marta ove godine kada je uhapšen zbog nasilja u porodici.Sudija je naložila sudskom veštaku da pregleda Lackovića koji je rekao da “nije sposoban da prati i učestvuje u sudskom postupku”.

NAMEŠTA MI BIVŠA ŽENA, NISAM NI BIO U BORČI! Dragoja je anonimno pismo optužilo DA JE UBIO JELENU, a evo šta on kaže o svemu!

Nakon pregleda, veštak je rekao da mu je Lacković ispričao da ga “progone slike dana kada se sve dogodilo”.

– U pritvoru je dobio lek za smirenje, ali mu to nije pomoglo i sada se oseća loše, stalno je na ivici plača, a često i plače. Crvenilo po licu i vratu, vlažni dlanovi, ukazuju na anksioznost i to se ne može simulirati. Predlažem lečenje u pritvorskim uslovima i ga pregleda psihijatar – kazao je dr Golubović.

Nakon ovoga sudija je odložila ročište.U sudnici juče nije bila ni Lackovićeva žrtva Ivana Filipović (22), jer, kako je izjavila njen advokat Zorica Perić, ona nije sposobna da se pojavi i bude u istoj prostoriji sa okrivljenim, jer bi se u takvoj situaciji “sigurno onesvestila”.

– Ivanin otac me je prethodno veče obavestio da je ona u lošem psihičkom stanju. Devojka kao i cela njena porodica imaju policijsku zaštitu jer su uznemiravani i dobijali su pretnje u vezi sa sudskim postupkom i sve je prijavljeno tužilaštvo u Šapcu – kazala je advokat Perić.

Podsećamo, Lacković je optužen da je 12. marta u podstanarskom stanu u Kosovskoj ulici u Novom Sadu brutalno pretukao svoju tadašnju devojku Ivanu Filipović, nanevši joj teške telesne povrede.

Lacković je nesrećnoj devojci kobnog dana polomio rebra, probio joj pluća, nožem joj unakazio lice i butine, dok joj je peglom pekao ruke i noge. Filipovićeva je molila Lackovića da prestane, ali je to samo razjarilo pomahnitalog mladića koji je nastavio da se brutalno iživljava nad njom.

nasilnik

Facebook

Ni to mu nije bilo dovoljno pa je upalio peglu i već izmrcvarenu devojku pekao po rukama, a zatim ju je udarao o radijator dok ga bukvalno nije polomio. Lacković je potom dobio poziv da na posao vrati vozilo koje je bilo kod njega. Tada je devojci rekao da ide, ali da će se “vratiti i nastaviti gde je stao”.

Ivana se još goreg scenarija spasila tako što je u pomoć pozvala drugaricu čim je Lacković izašao iz stana.Drugarica je bila šokirana kada je videla mučki prebijenu Ivanu kako leži u krevetu, presvukla ju je i odvela je u bolnicu, gde se potom Ivana oporavljala nedeljama.

MILOŠU SRCE NIJE IZDRŽALO: Otac troje dece umro za volanom u Americi!

Nesrećna devojka imala je višestruke prelome rebara, probijena joj je plućna maramica, imala je opekotine od pegle i posekotine po nogama. U bolničkoj postelji u Institutu u Sremskoj Kamenici provela je osam dana, a potom se vratila u porodični dom.

Lacković je uhapšen istog dana ispred bolnice gde je došao da nađe Ivanu.Nekoliko nedelja kasnije na adresu su počela da joj stižu preteća pisma u kojima je upozoravana da pazi šta će pričati na suđenju, ali i da uzme novac i odustane od tužbe.

   

(Dnevne.rs /Blic /Izvor:  J. A. , Novosti)