Danas je milosrdni svetac: Ovu stvar obavezno morate da uradite (FOTO)

ikona

Foto: Foto: Wikimedia/St. Poimen Greek Orthodox Broterhood Arizona, USA

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave Svetog Pimena Palestinskog, sveca koji je živeo u Ruvi u vreme cara Mavrikija.

Pimen Palestinski je u mladosti bio pastir čiji su psi jednog dana napali nepoznatog čoveka koji se našao u blizini stada ovaca.

Kako je još uvek bio veoma mlad, Pimen se u tom trenutku nije najbolje snašao i nije na vreme sprečio pse koji su potpuno rastrgli čoveka. Iako se iskreno pokajao zbog svog greha, Pimenu je rečeno da je na sebe navukao gnev Božiji i da će i njega kao nesrećnog čoveka pojesti zverke, što se godinama kasnije i dogodilo.

[adsenseyu1]

Medutim, Pimenu je milosrđem Gospoda ipak oprošteno zbog njegovog greha, te je njegova duša zbog iskrenog pokajanja pridodata među prepodobne svece.

Ono što se Pimenu Palestinskom dogodilo 602. godine i danas služi kao opomena da se greh svakome može dogoditi, ali isto tako da mu se treba i oprostiti ako se iskreno pokaje

NJENA EMOTIVNA PORUKA NATERAĆE VAM SUZE NA OČI: Evo kako se glumica iz filma ‘Nataša’ oprostila od legendarnog Ljubiše Samardžića!

Zato se veruje da se na današnji dan valja setiti svih onih sa kojima ste u svađi i izmirti se sa njima i oprostiti im, jer se veruje da ćete u suprotnom na sebe navući Božiji gnev, kao i Pimen.

PRVI PUT ISPRAVILA KOSU: Lidija Vukićević totalno promenila imidž, ne biste je nikako PREPOZNALI (FOTO)

Takođe, valja uputiti mu ove reči:

Potocima tvojih suza besplodnu pustinju si obrađivao i uzdasima iz dubine duše, umnožio si velikim trudom svoje talante. Bio si svećnjak svetu, sijajući svojim čudesima, Pimene oče naš: Moli Hrista Boga, da spase duše naše.

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf)

[adsenseyu4]