DANAS JE JEDNA OD NAŠIH NAJUSPEŠNIJIH VODITELJKI: U mladosti je zapostavila fakultet, ostala bez novca, a jedan čovek PROBUDIO INAT u njoj!

voditeljka

Foto: printscreen/youtube

Jovanu Joksimović svi znamo kao jedno od omiljenih TV lica, a bez premca i kao jedno od najlepših. Iako postoje i oni kojima njena pojava izaziva negativne komentare, čak ni oni ne mogu da joj ospore lepotu i profesionalnost. Upravo zato će mnoge iznenaditi pojedini detalji iz njenog života vezanog za adolescentske i fakultetske dane.

Jovana je rođena u porodici beogradskih intelektualaca, ali, kako je jednom prilikom izjavila, ne ističe ponosno to što je “rođena Beograđanka”, kao što je slučaj sa mnogima koji se igrom slučaja rode u srpskoj prestonici, jer smatra da je mnogo bitnije ono što poneseš iz porodice, a ne u kom kraju zemlje se rodiš.

[adsenseyu5]

Ipak ponosna je na ugled koji su uvažavali u društvu svi članovi njene porodice generacijama unazad, kao i na vrednosti koje su joj usadili.

Budući da je odrastala na relaciji Vračar-Dorćol, živela je prosečan život kakav su vodili njeni vršnjaci iz tog kraja, a jedna od obaveznih stvari je bila pohađanje nekog sporta. Iako deluje krhko i nežno, Joksimovićeva je bila i te kako uspešna u rukometu, koji je trenirala čitavih 9 godina.

IMAJU SJAJAN ODNOS: Evo kako izgleda PASTORAK Milomira Marića (FOTO)

Baš iz te srednjoškolske faze potiče i njeno poigravanje sa imidžom, pa se tako u 15. godini ošišala skroz nakratko, nadahnuta izgledom Meg Rajan, a na sve to je svoju kosu ofarbala u plavo, a zatim i u jarko crveno.

Pošto je bila vukovac i đak generacije u osnovnoj i srednjoj školi, roditelji su bili popustljivi prema svim njenim hirovima iz ovog perioda, a jedan od njih je bilo i konzumiranje cigareta. Ipak, preokret u njenom životu je nastao kada je upisala Ekonomski fakultet.

[adsenseyu1]

– Tad sam mislila da će to sve tako lako da ide, kao što je išlo lako do tog trenutka, i onda sam shvatila da je fakultet nešto potpuno drugačije, da to nije srednja, a kamoli osnovna škola. Tad sam se susrela sa tim da ja možda i ne moram da dam prvu godinu odmah.

Ali onda mi je bio ukinut džeparac, tako da ja nisam razmažena jedinica. Kad nisam imala novca da odem na piće i kupim cigarete, pošto sam tada već konzumirala, onda sam shvatila da je momenat da ja počnem da radim.

TANJA SAVIĆ STAVILA TAČKU NA SVE: Pevačica iznenadila porukom koju je objavila! (FOTO)

Ili te roditelji puste da budeš razmažen i glumiš neku mnogo važnu Beograđanku, pri čemu je tvoj značaj nikakav jer nećeš da se obrazuješ i školuješ, ili te nateraju da radiš. A mene su naterali i da radim i da završim fakultet – ispričala je Jovana nedavno u emisiji “Iz profila”.

Na nagovor majke otišla je na razgovor za posao u medijima, kako bi se bavila marketingom, ali je i nju samu iznenadila ponuda da stane pred TV kamere, naročito nakon što ju je prva televizija koja ju je angažovala odbila zbog “govorne mane”, odnosno nečistog izgovaranja slova Š i Ž.

[adsenseyu5]

Nakon dve godine uređivanja emisije o filmu, stigla je ponuda da radi jutarnji program na RTS-u, ali tada ju je presekao komentar tadašnjeg urednika Aleksandra Tijanića.

– Srđan mi je potreban da bude pametan, a ti samo da budeš lepa. Samo ti lepo reci ‘Dobro jutro’ i ‘Doviđenja’, i budi lepa.

Horoskop za vreme vladavine Strelca od 22.11.2017 do 21.12.2017.

Nisam te zvao da budeš pametna – rekao je Joksimovićevoj na početku voditeljske karijere medijski mag, sa namerom da u njoj probudi inat i iz nje izvući maksimum, što je i sama Jovana shvatila godinama kasnije radeći sa njim.

TEŠKE OPTUŽBE UČESNIKA PAROVA: Marina kupuje pesme za 10 evra, pa ih prodaje za 1.000!?

To je bio samo početak jedne velike karijere i razvijanje Joksimovićeve u sjajnu voditeljku kakva je danas.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor: N.M.,Pulsonline.rs)

[adsenseyu2]