DAME, OBRATITE PAŽNJU: 11 frizura za žene svih starosnih dobi, od 20 do 60 godina! (FOTO)

frizura

Foto: Instagram /meucabelocurto

U tridesetim žene traže frizure što lakše za oblikovanje, dok u četrdesetim ponovo teže da izgledaju što mlađe

Žene u zrelim godinama uglavnom izbegavaju dugu kosu kakvu su nosile u mladosti. Razlog je uglavnom praktične prirode, a vrlo često i moranje jer se kvalitet kose menja s godinama.

Sajt Bright Side izdvojio je nekoliko frizura koje odgovaraju ženama svih starosnih dobi.

[adsenseyu5]

Pogledajte i pronađite inspiraciju za sebe.

Frizure za devojke u dvadesetim godinama: eksperimentisanje sa bojama i dužinom je ne samo dozvoljeno, već i poželjno. Od duge kose preko pola leđa, do asimetričnog doba.

View this post on Instagram

omg selena -poppy What are some good books?

A post shared by rachel, poppy, emaleigh (@kissing_souls) on

https://www.instagram.com/p/BQVfWz3gfqW/

U tridesetim dame uglavnom posežu za onim frizurama koje ne zahtevaju previše truda i vremena, koje su lake za oblikovanje i održavanje. Već se tada odlučuju za nešto kraće, pa čak i dečačke frizure.

View this post on Instagram

Olha só que liiiindo o cabelinho novo da atriz Paloma López! O corte foi feito pelo @juliocpenatti e a make por @allexgorenmua. E a @palomalopezoficial deu suas dicas pra gente: "O que eu AMO fazer no meu cabelo (já que ele não é liso por completo) é o Botox da Truss. Não tem erro! Se secar com secador fica liso e sedoso e não precisa de chapinha… Se deixar secar natural faz as minhas pontinhas onduladas sem frizz. Se seu namorado gosta de cabelos longos, já já ele vai ver a mulher que você vai se tornar com o cabelo curto e pode ter certeza que ele vai preferir a de cabelos curtos kkkk. Não é que temos mais atitude, mas a nossa imagem passa uma atitude diferente. Acho extremamente feminino e sexy o cabelo curto. Se eu colocar um vestido preto básico, com o meu corte de cabelo você pode ter certeza que me destacarei mais do que um mulherão com o mesmo vestido que o meu ou melhor do que o meu com os longos cabelos soltos. O curto valoriza o rosto, alonga o pescoço…"

A post shared by ShortHair | CabeloCurto (@meucabelocurto) on

U četrdesetim žene ponovo počinju da se trude da izgledaju što mlađe. Biraju jednostavnije frizure koje će im skinuti par godina sa lica. Stilisti savetuju izbegavanje oštrih linija, a najbolja opcija su talasi i stepeni, i one frizure koje daju volumen kosi.

View this post on Instagram

Super inspiração via @cabeloscurtosdivos!

A post shared by ShortHair | CabeloCurto (@meucabelocurto) on

Za žene u pedesetim, stilisti uglavnom savetuju kraće stepenaste frizure kako bi kosa delovala gušće i sa više volumena. Takođe, preporučuju nijansiranje, odnosno pramenove u više nijansi.

 

(Dnevne.rs /Izvor: stil.kurir.rs)

[adsenseyu4]