Dama ste i imate preko 40 godina? Za vas ŽIVOT TEK POČINJE – evo zašto! (INFO)

zena

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Žene posle četrdesete… ko su one?

Ranjive pa čak ponekad i bespomoćne. Naivne, pune poverenja, kao u trinaestoj.

Odavno su zaboravile nezrelu romantiku 15-godišnjakinja, entuzijazam 25-godišnjakinja, racionalnost onih preko trideset.

Mnogo su videle. Ponekad su zatvarale oči. A posle otvorile oči i uvidele novi svet, novu sebe, novi život.

NAUKA JE DALA KONAČNI SUD: Ovo je žena sa idealnom figurom! (FOTO)

One ponovo veruju u bolje, jer se njima “najgore” uglavnom već dogodilo.One dobijaju najbolje, jer su sposobne videti dobro tamo gde ga drugi i ne primećuju.

Imaju izoštren pogled, osetljiv sluh i nežne ruke. Drže se onoga što je za njih najbolje.One su lepe. Nisu samo simpatične.

One su neverovatno lepe, zato što su postale svesne da imaju lepo, zdravo i korisno telo. One su naučile voleti svoje telo, tako da je svako privučen njima.

One znaju tajnu, te žene posle 40.

Dosta je njima priča o “milionima”, “karijerama” i “društvenim statusima”. One sad tačno znaju da ono što je najvažnije nije ono što se prikazuje na televiziji, šta piše na internetu i na statusima društvenih mreža.

Važno u životu je sam život: njegov ukus, boja, ritam, miris, sposobnost radovanja svakom danu.

Odavno su zaboravile ustaljene fraze, taktike zavođenja i spremanja haljina za izlazak.

Više nisu u fazi “aktivne potražnje” jer su već pronašle ono što je im je bilo potrebno svih ovih godina – sebe, pravu sebe.

I ispostavilo se da su takve – prave, vrlo interesantne i zanimljive svima. Pa… skoro svima.

One ponovo mogu glasno plakati i smejati se. Već su prestale nositi “oklope” društvenih normi ponašanja, zabrana i dozvola.

One ne vole ono vreme kad je trebalo uspravno držati leđa i glavu ma što god da se dogodi, vreme smeha kad im se plakalo i vreme tihog klimanja glavom kada su želele uzvratiti. Prestale su se suzdržavati, izašle su na slobodu – žive, sigurne, besprekorne!

One žive isto kao što i dišu: jako, onda tiho, a zatim nežno, jedva čujno, zatim užurbano i bezobzirno.

Dišu u ritmu života, u ritmu disanja.Napokon, posle 40-te one uspevaju: živeti u istom vremenu sa životom!

Žene posle 40 – one nisu tetke! One nose duže suknje zato što je to elegantno i ženstveno. Ali one nose i kratke suknje… i traperice…i bižuteriju…

Nemaju se potrebu dokazivati – “imam dijamante”. Bitno je da se to njima sviđa.

One ne žele znati o “modi” i “trendu ove sezone”. Žele biti lepe zbog sebe. One su trend same za sebe.Žene posle 40. prestaju brojati kalorije.

Zato što ljubav, interes, pokret, životnost i inspiracija pomažu puno bolje od fitness centara i plastičnih hirurga. Pa da, to i jeste razlog zašto su postale tako lepe.

One znaju ceniti svaki minut, svuda stižu na vreme, nigde ne kasne, jer nigde ne žure.One postižu. One se bore. One jednostavno – žive.

I tačno znaju, čak i nakon 40 godina od sada – biće još interesantnije!

 

Dnevne.rs, uspesnazena