DA SE NAJEŽIŠ: Srbija nas zove ANĐELI MOJI, ovo je govor srpskog oficira PILOTIMA pred okršaj sa NATO! (VIDEO)

avion

Foto: printskrin YouTube /rts

Pre nego što će poleteti u susret avionima Alijanse komandant 98. jurišnog puka Sreto Malinović obratio se svojim pilotima.
Pre nego što će poleteti u susret avionima Alijanse komandant 98. jurišnog puka Sreto Malinović obratio se svojim pilotima.

[adsenseyu5]

“Sinovi moji dragi, Tigrovi 98. jurišnog puka! Letesmo do danas hiljade letova iznad naše otadžbine, letesmo i uživasmo u njenoj lepoti iz vazduha. Ali danas, danas vas ne vodim na jedan takav let, danas vas vodim na let sa kojeg se možda nećete vratiti.

Možda je ovo let u smrt, ali ne običnu, već časnu, sa hiljadu kilometara na čas. To je privilegija samo nas odabranih. I danas kao neobrojeno puta u našoj istoriji, ne naređuje naša komanda.

Srbija nas zove anđeli moji čelični! Ista ona u kojoj provedošmo naše najlepše dane. Srbija zove!

Ispod naših krila ostaće naši gradovi,  naša deca, žene, majke i očevi. Ne bacajmo ljagu na naš obraz,
neka vas vodi geslo sa naše ratne zastave, zastave 98. Jurišnog puka – Otadžbina iznad svega.

To geslo smo zajednički izabrali,  pokažimo da nam je ono i na srcu. Znam dragi moji, da danas nema teže stvari na svetu nego biti pilot ratnog vazduhoplovstva. Ni teže ni ponosnije!

[adsenseyu1]

Ja vam ne mogu obezbediti stanove, veće plate, bolji život. Obezbediću vam let u večnu slavu,  u koju ću vas ja lično povesti! Zato za mnom, krilo uz krilo kao nebrojeno puta do sada. Za čast profesije, za obraz otadžbine. Na avione!”

(kurir)