DA LI PLANIRATE LETOVANJE? U Grčku možete ali pod OVIM uslovima! (INFO)

Atina

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Prema rečima infektologa i profesora Medicinskog fakulteta Univerziteta u Atini dr Nikos Sipsasa, Grčka treba da dočeka turiste, ali ne i masovni turizam ove godine.

– Biće to izabrani turizam i dosta proređeniji od onog inače – izjavio je on.Govoreći o popuštanju mera koje su Grčkoj očekuju od 27. aprila, kada je turizam u pitanju, istakao je da će se one razmatrati u maju ako zemlja nastavi da smanjuje broj zaraženih.

– Ako se dogodi povratak korona virusa to će biti gore i po zdravlje stanovništva i po ekonomiju – zaključio je.Stoga nema sumnje da nas očekuje više nego neobično leto ako se odlučimo da putujemo u Grčku. Što se tiče Srbije, mere popuštanja će krenuti da se uvode postepeno, a ne odjednom.

Od 27. aprila su frizerski i kozmetički saloni, teretane a onda posle te nedelje od 3. do 10. maja su kafići i restorani uz poštovanje udaljenosti, objasnila je Kisić Tepavčević za RTS i dodala da će biti objavljen spisak početka rada za sve delatnosti.

CRNA STATISTIKA: Pogledajte LISTU ŽRTAVA po gradovima širom Srbije (FOTO)

Ona je ponovila da će stariji od 65 godina moći da se šetaju tri pita nedeljno u terminima od 18 časova do 1 ujutru, jer su oni bili najrigorozniji u poštovanju mera.