DA LI I VAS MUČI NEŠTO OD OVOGA? VEROVATNO ‘MUKA’ POD BROJEM 5!

emocija
Svi smo mi, manje ili više, deca u duši. I mnogi od nas se nikada ne izbore sa problemima sa kojima se prvi put sretnemo još kao mali. Ako vas i dalje muče neke od pomenutih stvari, ne brinite, ima nas mnogo!

1. Želja za voljenjem i prihvatanjem

Deca očajnički žele da ih svi vole i da se dopadnu svima. I većina odraslih misli isto.

2. Želim SVE nove igračke

S tim što se pojma „igračke” menja što ste stariji. Priznajte, koliko ste samo puta poželeli da kupite celu prodavnicu odeće, obuće ili nameštaja i ponesete kući sa sobom?

[adsenseyu4]

3. Knjiga pre spavanja

Divan je običaj i navika čitati pred spavanje. Često kada odrastemo, nemamo vremena za to. Ipak, mnogi čuvaju ovu naviku i nikada ni ne treba da je se odreknu!

4. Sladoled ili nešto slatko pre jela

To je sasvim normalna ljudska potreba. I dok smo bili mami, roditelji su govorili „nemoj, ne može, pokvarićeš večeru/ručak”. A sada niko više to ne može da vam kaže i osećaj je sjajan, zar ne?

5. Nervoza prvog dana posla

I nekada ste bili nervozni kada polazite u novi razred, a kamoli u novu školu, a danas kompaniju.

6. Plašiti se leta avionom

To je posebno razumljivo, ima ljudi koji nikada ne mogu da lete, jer imaju paničan strah od aviona. Posebno u današnje vreme, kada smo se naslušali raznih strahota o nesrećama i tragedijama koje su se dogodile širom sveta, strah od letenja je gotovo zanemarljiv.

7. Ići sam, bilo gde

Neprijatno je kada smo sami, a posebno kada moramo da idemo negde bez pratnje ikoga. Sasvim je normalno i očekivano, da vam je u društvu sve lepše i lakše.

[adsenseyu4]

8. Ne volite povrće

Iako ste odrasli, i veoma ste svesni činjenice koliko je to zdravo, i dalje ne volite mnogo toga. Jedete ono što vam je više-manje ukusno i što možete da „svarite”, ali i dalje biste najradije oponašali gadost kada ugledate neke „specijalitete” na bazi povrća. To je veoma rasprostranjeno, niste jedini.

9. Odlazak kod zubara

Pa niko to ne voli! I to nema veze sa tim da li ste dete ili ne. Kome još prija da mu „kopaju” po ustima i zubima?

10. Najradije biste sada bili u Diznilendu

Svako bi. Zamislite da sada odjednom nestanu sve brige, obaveze, muke… I da se nađete u bajkovitom gradiću pored Pariza? Uh, kako bi to lepo bilo!

(Dnevno.rs)